Τετάρτη, 1 Μαΐ
17oC Αθήνα

Ληστεία στη Θεσσαλονίκη: Αυτός είναι ο δολοφόνος του 44χρονου – Δίωξη για ανθρωποκτονία

Ληστεία στη Θεσσαλονίκη: Αυτός είναι ο δολοφόνος του 44χρονου – Δίωξη για ανθρωποκτονία

Σοκαρισμένη παραμένει η κοινωνία στη Θεσσαλονίκη από τη στυγνή δολοφονία του 44χρονου άνδρα μέσα στο ψιλικατζίδικο στην Τούμπα το Σάββατο το βράδυ.

Ο δράστης είναι ένας 27χρονος αλβανικής καταγωγής και ο συνεργός του που κράταγε τσίλιες, ένας 35χρονος Έλληνας και συνελήφθησαν από τις αρχές στη Θεσσαλονίκη.

Στον 35χρονο ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ενώ η εισαγγελέας απήγγειλε κατηγορίες και εναντίον του του 27χρονου αλβανικής καταγωγής, ο οποίος κρατείται και αναμένεται να εκδοθεί εναντίον του ένταλμα σύλληψης.

Ο 35χρονος κατηγορείται για συνέργεια στη ληστεία και για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, ενώ εις βάρος του 27χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο, ληστεία, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Το μεσημέρι της Δευτέρας σύμφωνα με το thesstoday ο 35χρονος φερόμενος ως συνεργός πέρασε το κατώφλι του εισαγγελέα και κατόπιν του ανακριτή και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί.

Παραδέχθηκε στο εισαγγελέα πως το Σάββατο το βράδυ βρισκόταν μαζί με τον φερόμενο ως δράστη, όμως ισχυρίστηκε πως δεν γνώρισε ούτε για τη ληστεία ούτε για τη δολοφονία και τόνισε πως έκανε παρέα λίγο καιρό.

Ο φερόμενος ως δράστης Αλβανικής καταγωγής αναμένεται να οδηγηθεί αύριο στα δικαστήρια.

Πως έφτασαν οι αρχές στους δράστες

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει το newsit.gr, η αντίστροφη μέτρηση για τις συλλήψεις, ξεκίνησε όταν βρέθηκε ένα αποτύπωμα στον τόπο του εγκλήματος. Διαπιστώθηκε πως ανήκει στον Έλληνα συνεργό του δράστη και είχε παραμείνει στα δεδομένα της αστυνομίας, καθώς το καλοκαίρι είχε προσαχθεί για υπόθεση ναρκωτικών.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν το βράδυ της Κυριακής να τον εντοπίσουν και να τον οδηγήσουν στην Ασφάλεια. Εκεί, κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, υπέδειξε τον συνεργό και δράστη της δολοφονίας. Τον 27χρονο Αλβανό, που συνελήφθη το πρωί μέσα στο σπίτι που έμενε, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις