Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Ληστεία στη Θεσσαλονίκη: «Μπήκαν ως αστυνομικοί στο κατάστημα» – Ο ιδιοκτήτης εξηγεί πώς ταμπουρώθηκαν οι ληστές στο μαγαζί του

Ληστεία στη Θεσσαλονίκη: «Μπήκαν ως αστυνομικοί στο κατάστημα» – Ο ιδιοκτήτης εξηγεί πώς ταμπουρώθηκαν οι ληστές στο μαγαζί του

Εντύπωση προκαλούν οι λεπτομέρειες της κινηματογραφικής απόπειρας ληστείας σε κατάστημα ειδών κινητής τηλεφωνίας το πρωί της Τετάρτης (5.10) στην οδό Μοναστηρίου στη Θεσσαλονίκη.

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος μιλάει στο newsit.gr και περιγράφει τα δραματικά λεπτά που έζησαν στο κατάστημα της Θεσσαλονίκης: «Τα 4 άτομα μπήκαν στο κατάστημα και είπαν στον 23χρονο υπάλληλο μου ότι ήρθαν για να κάνουν έλεγχο ως αστυνομικοί. Έπεσε η γενική ασφάλεια η οποία ήταν έξω από το μαγαζί και δεν μπορούσαν να βρουν τρόπο για να τη σηκώσουν.

Τα ρολά έπεσαν από βραχυκύκλωμα, όταν πιθανότατα πήγαν να κόψουν τα καλώδια από τις κάμερες. Εκείνη τη στιγμή είχα πάει στον απέναντι δρόμο να πάρω καφέ και επιστρέφοντας είδα τα 4 άτομα να μπαίνουν μέσα και το ρολό να πέφτει».

«Μετά έκαναν τους πελάτες»

Συνέχισε, λέγοντας, πως: «Αμέσως κάλεσα την αστυνομία καθώς κατάλαβα ότι κάτι έγινε και περίμενα μαζί με έναν ακόμα άνθρωπο έξω να έρθουν οι αστυνομικοί. Αυτοί με το που μπήκαν μέσα στο μαγαζί έδεσαν τον υπάλληλο. Μόλις κατάλαβαν ότι ήρθε η αστυνομία πήγαν στον πίσω χώρο του καταστήματος και προσπάθησαν να ανοίξουν μια πόρτα που πριν λίγες ημέρες την έκλεισα με σίδερα και τσιμέντα.

Έκαναν χαμό αλλά δεν κατάφεραν να βγουν. Μόλις αντιλήφθηκαν ότι δεν μπορούν να φύγουν ζήτησαν από τον υπάλληλο να κόψει μια απόδειξη και έβαλαν ένα κινητό στη σακούλα για να φαίνεται πως ήταν πελάτες».

Ο ίδιος περιέγραψε πως: «Όταν τον έδεσαν, τον χτύπησαν με μπουνιές αλλά όταν έπεσε το ρόλο έπαθαν σοκ, με είδαν που ήμουν έξω και νόμιζαν ότι εγώ το έκλεισα. Οι δράστες έσπασαν την κάμερα και τον σκληρό δίσκο για να μην υπάρχει υλικό από τις κάμερες ασφάλειες και μετά έκρυψαν τα αλεξίσφαιρα γιλέκα σε διάφορα σημείο του καταστήματος, όπως και τα μαχαίρια αλλά και το όπλο».

«Οι ληστές στάθμευσαν έξω από το κατάστημα δύο αυτοκίνητα και πιστεύω ότι ήταν συνολικά έξι άτομα. Μάλιστα, είχαν αφήσει έτσι τα αυτοκίνητα ούτως ώστε να μη μπορεί να σταθμεύσει κάποιος άλλος και να τους κλείσει, ενώ φαίνεται πως ήθελαν πέρα από τα χρήματα, να φορτώσουν και διάφορα προϊόντα αξίας από το κατάστημα, όπως κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικά είδη» περιέγραψε.

«Μας παρακολουθούσαν»

Ανέφερε πως: «Η πρώτη φορά που είδαμε άτομα από τις κάμερες να περιεργάζονται το κατάστημα, ήταν στις 16 Σεπτεμβρίου, όταν ήταν κλειστό και ειδοποίησα την αστυνομία που κατέγραψε το συμβάν. Είμαστε όλοι τρομοκρατημένοι. Έχουμε οικογένειες που πρέπει να τις προστατεύσουμε».

Οι 4 άνδρες, μετά από προθεσμία που ζήτησαν, αναμένεται να βρεθούν ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα ώστε να απολογηθούν την προσεχή Τρίτη.

Ρεπορτάζ: Άγγελος Λαμπίδης

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις