Τρίτη, 7 Μαΐ
24oC Αθήνα

Λογαριασμοί: Φοβόντουσαν το ρεύμα και κόντεψαν να πάθουν εγκεφαλικό με τις χρεώσεις στο Πήλιο από αλλού

Λογαριασμοί: Φοβόντουσαν το ρεύμα και κόντεψαν να πάθουν εγκεφαλικό με τις χρεώσεις στο Πήλιο από αλλού

Οι λογαριασμοί συνεχίζουν να προβληματίζουν μια σειρά από νοικοκυριά που βλέπουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς να τινάζονται στον αέρα…

«Εγκεφαλικά» μαζί με τους λογαριασμούς ύδρευσης μοίρασε ο Δήμος Νοτίου Πηλίου σε κατοίκους της Αργαλαστής. Καταναλωτές καλούνται να πληρώσουν αστρονομικά ποσά για νερό, που αγγίζουν ακόμη και τα 2.800 ευρώ.

Ανοίγοντας τους φακέλους με τους λογαριασμούς, δημότες υπέστησαν πραγματική ψυχρολουσία. Σε σπίτι χρεώθηκε κατανάλωση 1.500 κ.μ. νερού και ο ιδιοκτήτης καλείται να πληρώσει λογαριασμό 2.800 ευρώ. Σε κλειστό σπίτι, ο λογαριασμός που χρεώθηκε είναι της τάξης των 800 ευρώ, ενώ σε άλλον καταναλωτή, το ποσό προς πληρωμή είναι 600 ευρώ. Σημειώνεται ότι ένα μέσο νοικοκυριό στον Δήμο, καταναλώνει περίπου 60 κ.μ. νερού το εξάμηνο και ο τελικός λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 100 ευρώ.

Οι υπέρογκοι λογαριασμοί που παρέλαβαν κάτοικοι της Αργαλαστής το τελευταίο δίμηνο αφορούν στις καταναλώσεις του πρώτου εξαμήνου του 2021. Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μιλτιάδης Παπαδημητρίου που ανέδειξε το πρόβλημα στο δημοτικό συμβούλιο, ζήτησε από τη δημοτική αρχή να αποσύρει τους βεβαιωτικούς καταλόγους και να προχωρήσει σε σωστές καταμετρήσεις των ενδείξεων των υδρομέτρων. «Πρόκειται για προφανές λάθος», αναφέρει ο κ. Παπαδημητρίου, ωστόσο η πρότασή του δεν έγινε αποδεκτή, με τον δήμο να καλεί τους δημότες να υποβάλουν ενστάσεις, για τις οποίες έως και σήμερα δεν υπάρχουν απαντήσεις.

«Υπάρχει μεγάλη αναστάτωση στους δημότες αλλά και ταλαιπωρία. Ο κόσμος μπαίνει στη διαδικασία να υποβάλει ένσταση και να περιμένει, όταν είναι προφανές ότι έχει γίνει λάθος», υποστηρίζει στο taxydromos.gr, ο κ. Παπαδημητρίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται αντίστοιχο πρόβλημα. Όπως εξηγεί μετά τη συνταξιοδότηση του μόνιμου υπαλλήλου που προχωρούσε στην καταμέτρηση των ενδείξεων των υδρομέτρων, η δημοτική αρχή ανέθεσε το έργο σε ιδιώτη. Στις αρχές του 2021, κάτοικοι της Αργαλαστής είχαν παραλάβει τους λογαριασμούς για την κατανάλωση του δευτέρου εξαμήνου του 2020, οι οποίοι ήταν επίσης υπέρογκοι και ήταν της τάξης των 1.000- 1.500 ευρώ.

«Τότε είχαν κατατεθεί μαζικές ενστάσεις από τους καταναλωτές. Τον Νοέμβριο του 2021, ο δήμος αποφάνθηκε ότι οι μετρήσεις ήταν σωστές. Υποστήριξε ότι έγινε επανέλεγχος και επιβεβαιώθηκαν οι καταναλώσεις. Μάλιστα το πρόβλημα με τις αυξημένες καταναλώσεις αποδόθηκε σε μη σωστές καταμετρήσεις προηγούμενων ετών, με αποτέλεσμα οι δημότες να κληθούν να πληρώσουν για κυβικά νερού που είχαν καταναλώσει αλλά δεν είχαν χρεωθεί. Τότε με απόφαση δημοτικού συμβουλίου, αντί να γίνει κλιμακωτή ανά κυβικά χρέωση, έγινε με την ελάχιστη χρέωση, με αποτέλεσμα να μειωθούν τα τελικά προς πληρωμή ποσά. Αν τότε υπήρχε μία δικαιολογία, σήμερα τι δικαιολογία υπάρχει; Πρόκειται για προφανές λάθος που θα πρέπει να διορθωθεί», τόνισε ο κ. Παπαδημητρίου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις