Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Μαγνησία – Κορονοϊός: Διασπορά σε μνημόσυνο – Ανεμβολίαστοι όλοι όσοι νόσησαν στην εκκλησία

Μαγνησία – Κορονοϊός: Διασπορά σε μνημόσυνο – Ανεμβολίαστοι όλοι όσοι νόσησαν στην εκκλησία

Ο κορονοϊός επιστρέφει και δείχνει ξανά τα δόντια του, στη Μαγνησία. Αυτή τη φορά σε εστία μετάδοσης της νόσου μετατράπηκε ένα μνημόσυνο

Εκτός από τα ξέφρενα κορoνoπάρτι, τα οποία διεξάγονται στα νησιά ή τις συναθροίσεις νέων σε νυχτερινά κέντρα,  αποκαλύπτεται οτι υπάρχουν και συμπολίτες οι οποίοι διοργανώνουν άλλες τελετές με συνωστισμό, επικίνδυνες για τη διασπορά του ιού, παίζοντας στα ζάρια τη δημόσια υγεία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ένα μνημόσυνο που διοργανώθηκε στην Κερασιά Μαγνησίας, και ευθύνεται για τουλάχιστον έξι νέες μολύνσεις κορονοϊού στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thenewspaper.gr, θετικός εντοπίστηκε αρχικά ο ψάλτης που τέλεσε το μνημόσυνο, με αποτέλεσμα να υπάρξει υπερμετάδοση, αφού στον χώρο του ναού δεν τηρήθηκαν τα μέτρα προστασίας και οι πιστοί που παρέστησαν δε φορούσαν προστατευτικές μάσκες.

Σήμερα, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρίσκεται στο χωριό του Δήμου Ρήγα Φεραίου προκειμένου να διεξάγει δειγματοληψία.

Ανάλογες ειδήσεις είχαν καταγραφεί στα προηγούμενα κύματα της νόσου που έπληξαν τη χώρα. Η χαλάρωση του τελευταίου διαστήματος, έκανε πολλούς να πιστέψουν ότι πλέον δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και τήρησης των μέτρων. Κάτι που αποδείχθηκε λάθος. Όλοι όσοι νόσησαν στο μνημόσυνο της Μαγνησίας, ήταν ανεμβολίαστοι.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις