Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Μακεδονία: Η ταχύτητα σκοτώνει – 4 θανατηφόρα τροχαία και 21 ατυχήματα μέσα σε λίγες μέρες

Μακεδονία: Η ταχύτητα σκοτώνει – 4 θανατηφόρα τροχαία και 21 ατυχήματα μέσα σε λίγες μέρες

Σε 25 ανήλθαν τον Μάιο φέτος, από 20 πέρυσι, τα τροχαία ατυχήματα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ βεβαιώθηκαν και 12.193 παραβάσεις, με τις περισσότερες, ήτοι 5.948 να αφορούν υπερβολική ταχύτητα…

Αυτά προκύπτουν από τον μηνιαίο απολογισμό που ανακοίνωσε σήμερα η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας στην οδική ασφάλεια, με περιοχές δράσης τις περιφερειακές ενότητες Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής.

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά τα τροχαία ατυχήματα για τον μήνα Μάιο φέτος, από τα 25 τα τέσσερα ήταν θανατηφόρα (ίδιος αριθμός με τον Μάιο του 2020). Από τα τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των διευθύνσεων αστυνομίας, καταγράφηκαν συνολικά 32 παθόντες έναντι 22 τον Μάιο του 2020. Ειδικότερα καταγράφηκαν: τέσσερις νεκροί (ίδιος αριθμός και το 2020), κανένας βαριά τραυματίας, από τέσσερις και 28 ελαφρά τραυματίες, έναντι 14.

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν τα εξής: υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, απόσπαση προσοχής του οδηγού, μη χρήση ζώνης ασφαλείας/προστατευτικού κράνους, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση και παραβίαση της προτεραιότητας.

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον Μάιο φέτος, βεβαιώθηκαν μεταξύ άλλων και 12.193 παραβάσεις: 5.948 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα, 5.024 παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων, 322 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 206 παραβάσεις για Κ.Τ.Ε.Ο.

194 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, 179 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους, 85 παραβάσεις για αντικανονικό προσπέρασμα, 82 παραβάσεις για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 70 παραβάσεις για αντικανονικούς ελιγμούς, 36 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 17 παραβάσεις για παραβίαση προτεραιότητας, 16 παραβάσεις για κίνηση στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας ή μη κίνηση στο άκρο δεξιό του οδοστρώματος και 14 παραβάσεις για μη χρήση παιδικών καθισμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, η ελληνική αστυνομία για ακόμη μια φορά εφιστά την προσοχή όλων για ασφαλή οδήγηση και οδική ασφάλεια, καλώντας τους οδηγούς να τηρούν πιστά τις υποδείξεις και τις συμβουλές του προσωπικού της τροχαίας και εφαρμόζοντας όλα όσα προβλέπονται από τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις