Σάββατο, 27 Απρ.
23oC Αθήνα

Μακρυχώρι Ημαθίας: Στον ανακριτή η μητέρα που κατηγορείται για τη δολοφονία του βρέφους της

Μακρυχώρι Ημαθίας: Στον ανακριτή η μητέρα που κατηγορείται για τη δολοφονία του βρέφους της
H 37χρονη κατηγορούμενη - Εικόνα από Mega

Η 37χρονη μητέρα οδηγείται ενώπιον του ανακριτή για το έγκλημα που συντάραξε το Μακρυχώρι Ημαθίας. Η φερόμενη ως βρεφοκτόνος παραμένει σε σύγχυση…

Στον ανακριτή αναμένεται να οδηγηθεί εντός της ημέρας για να απολογηθεί, μετά την προθεσμία που πήρε η 37χρονη μητέρα που κατηγορείται ότι σκότωσε το έξι μηνών μωρό της μπροστά στα δύο ανήλικα παιδιά της στο Μακρυχώρι Ημαθίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος της ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Η γυναίκα κρατείται στην Αστυνομική διεύθυνση Βέροιας, ενώ είχε μεταφερθεί, έπειτα από δική της επιθυμία στο νοσοκομείο της περιοχής για να της χορηγηθεί φαρμακευτική αγωγή.

«Δεν ήθελα να σκοτώσω το παιδί μου», έχει δηλώσει η 37χρονη, ενώ σύμφωνα με το συνήγορό της, δεν έχει αντιληφθεί την πράξη της.

Σύμφωνα με τα ευρήματα τα οποία προέκυψαν από τη διενέργεια της νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, το βρέφος υπέστη κάταγμα κρανίου και πολλαπλές κακώσεις προσώπου και στοματικής κοιλότητας.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η 37χρονη μητέρα εκτός από τα χέρια, χρησιμοποίησε ακόμη και το μπιμπερό του μωρού για να το χτυπήσει στο πρόσωπο.

Το μεσημέρι της Τρίτης 9 Ιανουαρίου του 2024, ο παππούς και η γιαγιά του έξι μηνών βρέφους που έχασε τη ζωή του με τραγικό τρόπο στη Βέροια, κρατώντας στην αγκαλιά τους το αγοράκι, έφθασαν στο νοσοκομείο της πόλης, αφού πρώτα είχαν καλέσει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ωστόσο, το μετέφεραν τελικά οι ίδιοι νεκρό στο νοσοκομείο.

Το βρέφος, όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, έφερε πολλαπλά τραύματα. Καταβλήθηκαν υπεράνθρωπες προσπάθειες από αναισθησιολόγους, παιδιάτρους και όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου για την ανάνηψη του μωρού, αλλά δυστυχώς ήταν αργά.

Μάλιστα, η φερόμενη ως βρεφοκτόνος έχει άλλα δύο παιδιά, τα οποία φαίνεται πως ήταν μάρτυρες της απίστευτης τραγωδίας. Σύμφωνα με όσα ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, ο παππούς και η γιαγιά όρμηξαν πάνω της πανικόβλητοι, φωνάζοντας «τι έκανες;», με τη μητέρα να απαντά «δεν το έκανα εγώ. Το έκανε ο έξω από εδώ».

Ο πατέρας του βρέφους ανέφερε πως η 37χρονη τον ζήλευε παθολογικά και στο παρελθόν του είχε επιτεθεί. «Με ζήλευε παθολογικά, έψαχνε κινητά, facebook, έκανε σκηνές και είχε ξεσπάσματα στα καλά καθούμενα. Με χτυπούσε, σφαλιάρες, μου έσφιγγε το λαιμό, όμως εγώ ποτέ δεν αντιδρούσα. Ποτέ δεν την χτύπησα. Αντίθετα, εκείνη με μήνυσε ψευδώς για ενδοοικογενειακή βία, για να με τιμωρήσει και να τρέχω στα δικαστήρια», είπε ο πατέρας του παιδιού.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις