Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Μάξιμος Αγγελίδης: Ο πνευμονολόγος που διοργάνωσε τη… συναυλία στο “Παπανικολάου” μίλησε στο “Live News”

Μάξιμος Αγγελίδης: Ο πνευμονολόγος που διοργάνωσε τη… συναυλία στο “Παπανικολάου” μίλησε στο “Live News”

Στην εκπομπή “Live News” και το Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο ειδικευόμενος πνευμονολόγος του νοσοκομείου “Παπανικολάου”, στη Θεσσαλονίκη, Μάξιμος Αγγελίδης, για την πρωτοβουλία του ίδιου και συναδέλφων του να παίξουν μουσική απέναντι από την Πνευμονολογική Κλινική.

Οι δύο γιατροί -μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας “Ρόμβος”- άφησαν για λίγο στην άκρη τα στηθοσκόπια, τους τόμους παθολογίας και ανατομίας και τις άλλες ασχολίες τους και βρέθηκαν στο πλευρό των ασθενών με κορονοϊό, όχι με ιατρική περιβολή αλλά με τα αγαπημένα μουσικά τους όργανα ανά χείρας. Με τραγούδια ελληνικά κι ένα παραδοσιακό στο τέλος, ο Λεωνίδας, ο Μάξιμος, η Ελισάβετ, ο Παντελής, η Ελένη, η Γεωργία και ο Θοδωρής, χάρισαν έτσι κάποιες νότες αισιοδοξίας στις δύσκολες μέρες που περνούν οι ασθενείς με COVID-19.

Click4more: Συγκίνηση στο «Παπανικολάου»: Γιατροί έπαιξαν μουσική για τους ασθενείς και το προσωπικό (vids)

“Η χθεσινή ήταν μια πολύ συγκινητική εκδήλωση. Το να βλέπω τους ασθενείς μου να χαίρονται ήταν κάτι θαυμάσιο. Πολύ συγκινητικό για ένα γιατρό. Αυτούς τους ανθρώπους που προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε καθημερινά, ακόμα και χωρίς την ιδιότητα του γιατρού μπορούμε να προσφέρουμε. Όταν ξεκίνησε αυτή η ιστορία από το Μάρτιο σκεφτόμασταν να οργανώσουμε κάτι τέτοιο”, είπε ο κ. Αγγελίδης.

“Υπάρχει ένα στίγμα για τους μουσικούς του δρόμου στην Ελλάδα. Οι μουσικοί του δρόμου είναι έκφραση. Σε ένα μαγαζί είσαι περιορισμένος, είναι σχέση εργασίας. Στο δρόμο μπορείς να παίξεις ό,τι σε ευχαριστεί. Είμαστε μουσικοί από χόμπι, δεν μας ενδιαφέρει το κέρδος, έχουμε όλοι άλλο επάγγελμα”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Ακούστε όσα είπε στο “Live News”

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις