Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Μαλεσίνα – Κορονοϊός: 13 νεκροί σε 20 μέρες – Γέμισε το νεκροταφείο μετά τους απανωτούς θανάτους (video)

Τουρκία

Δεν έχει τέλος η τραγωδία στη Μαλεσίνα που καθημερινά μετρά νεκρούς από την πανδημία του κορονοϊού. 

Μία ακόμη γυναίκα, 64 ετών έφυγε από την ζωή ανεβάζοντας τους νεκρούς από κορονοϊό στη Μαλεσίνα στους 13 και συνολικά στον δήμο Λοκρών στους 15. Η άτυχη γυναίκα νοσηλευόταν στο Αχιλλοπούλειο νοσοκομείο του Βόλου, στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ωστόσο δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Στην ΜΕΘ του ίδιου νοσοκομείου νοσηλεύονται δύο άνδρες από την Μαλεσίνα, ενώ χθες εκεί κατέληξε μία 66χρονη γυναίκα επίσης από την Μαλεσίνα. Μιλώντας στο Star Kεντρικής Ελλάδας ο δήμαρχος Λοκρών Θανάσης Ζεκεντές, δηλώνει πως «η κατάσταση σε ότι αφορά στα ενεργά κρούσματα έχει βελτιωθεί, αλλά ο αριθμός εκείνων που νοσηλεύονται παραμένει σε υψηλό επίπεδο και το θλιβερό είναι πως καθημερινά έχουμε απώλειες.»

Η εκτόξευση των κρουσμάτων στην περιοχή παρατηρήθηκε μετά από έναν γάμο διακοσίων ατόμων στα τέλη του περασμένου Φλεβάρη, στην εκκλησία των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Η διασπορά υπήρξε ταχύτατη χωρίς να γίνονται ηλικιακές διακρίσεις. Ο κορoνοϊός χτύπησε αλύπητα τη Μαλεσίνα όταν ορισμένοι κουράστηκαν και άρχισαν να χαλαρώνουν.

Click4more: Μαλεσίνα: Οι πρώτες εικόνες από τον γάμο που έφερε έκρηξη κρουσμάτων – Αδιαφορία προκλητική από όλους (video)

Συνολικά μέσα στον Μάρτιο, έχουν χαθεί 20 κάτοικοι της Μαλεσίνας, την ώρα που το δίμηνο Ιανουάριο- Φεβρουάριο, είχαν πεθάνει μόλις 6. Από αυτούς οι 13 έχουν φύγει σε νοσοκομεία, ως επιβεβαιωμένα κρούσματα covid και άλλοι στα σπίτια τους.

Η τραγική αυτή εξέλιξη μάλιστα έχει δημιουργήσει πρόβλημα στο νεκροταφείο στο οποίο εξαντλήθηκαν οι κενές θέσεις. Πάντως δεκάδες κάτοικοι της Μαλεσίνας εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε κλινικές covid και Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και πολλοί από αυτούς είναι σε κρίσιμη κατάσταση…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις