Σάββατο, 25 Μαΐ
20oC Αθήνα

Μάνη: Σκότωσε τον εραστή της γυναίκας του – Το έγκλημα που θεωρήθηκε τέλειο

Μάνη: Σκότωσε τον εραστή της γυναίκας του – Το έγκλημα που θεωρήθηκε τέλειο

Ένα έγκλημα στη Μάνη που άφησε εποχή. Απατημένος σύζυγος που είχε μεταναστεύσει στις ΗΠΑ επέστρεψε στην Ελλάδα και έγινε δολοφόνος…

Το έγκλημα στη Μάνη θεωρήθηκε ως ένα από τα τελειότερα του 20ου αιώνα. Ο δράστης δεν εντοπίστηκε ποτέ. Κινήθηκε μυστικά και εκτέλεσε τον εραστή της γυναίκας του, όταν είδε με τα μάτια του, ότι τα όσα του έγραψαν σε γράμμα ήταν αληθινά. Δεν πρόλαβε να τον εντοπίσει κανείς. Με τη δολοφονία να μπαίνει στο αρχείο και την αλήθεια να αποκαλύπτεται μετά από πολλές δεκαετίες. Σε μια συγκλονιστική υπόθεση που δεν οδήγησε στη δημιουργία ακόμα μίας βεντέτας στην περιοχή.

Το Up Stories ξεδιπλώνει την ιστορία του τελειότερου ίσως εγκλήματος στην ιστορία της Ελλάδας. Μια ιστορία καθηλωτική που εκτυλίχθηκε στη Μάνη στις αρχές του 20ου αιώνα και που θα ζήλευαν οι σκηνοθέτες των δημοφιλών τηλεοπτικών σειρών “Σασμός” και “Η γη της ελιάς”.

Ένα έγκλημα τιμής που δεν θα μπορούσε να μείνει ατιμώρητο βάση του άγραφου νόμου της βεντέτας ή γδικιωμού όπως αποκαλείται από τους Μανιάτες.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο σχετικό βίντεο, από το 1896 έως το 1921, μετανάστευσαν από την Ελλάδα στις ΗΠΑ, περισσότεροι από 400.000 άνθρωποι. Η Μάνη ήταν από τις πρώτες περιοχές με μαζικές πληθυσμιακές εκροές.

Ο δημοσιογράφος Βάσος Τσιμπιδάρος, Μανιάτης στην καταγωγή, είχε μελετήσει και καταγράψει ιστορίες πολλών ανθρώπων που έφυγαν αναζητώντας μία καλύτερη τύχη, με ένα από τα περιστατικά που μεταφέρει, να παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Πρόκειται για την ιστορία ενός άνδρα, που στις αρχές του 20ου αιώνα έφυγε από το χωριό του στη Μάνη για να πάει στη Νέα Υόρκη, αφήνοντας πίσω του τη σύζυγό του και τα δύο παιδιά τους. Ο άνδρας σκόπευε να παραμείνει στην Αμερική για μία πενταετία, ωστόσο τα πλάνα του άλλαξαν μετά από μία απροσδόκητη είδηση που έλαβε μέσω ενός γράμματος.

Συγχωριανός του, του έγραψε πως η σύζυγός του, τον απατάει. Εκείνος επέστρεψε μυστικά στην Ελλάδα και σκότωσε τον εραστή της συζύγου του, με δυο σφαίρες στο κεφάλι. Αμέσως μετά επέστρεψε στις ΗΠΑ και η υπόθεση μπήκε στο αρχείο.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις