Σάββατο, 27 Ιουλ.
26oC Αθήνα

Μανωλάδα: Εισαγγελική έρευνα για τους ανασφάλιστους αλλοδαπούς στα φραουλοχώραφα

Μανωλάδα: Εισαγγελική έρευνα για τους ανασφάλιστους αλλοδαπούς στα φραουλοχώραφα

Παραγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αμαλιάδας έδωσε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Ξένη Δημητρίου για την υπόθεση των 355 αλλοδαπών, οι οποίοι δούλευαν στα φραουλοχώραφα στη Μανωλάδα.

Η κυρία Δημητρίου διαβίβασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αμαλιάδας για τις δικές της ενέργειες τη μηνυτήρια αναφορά του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, βάσει της οποίας οι 355 αλλοδαποί – κυρίως από Μπαγκλαντές και Πακιστάν – που δούλευαν στα χωράφια φράουλας στη Μανωλάδα, δεν είχαν δηλωθεί στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Click4more: Μανωλάδα: “Οι φράουλες της ντροπής” – Το ρεπορτάζ του Guardian και τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Παράλληλα, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητάει από την Εισαγγελία να εξετάσει το ενδεχόμενο να τους χορηγηθεί άδεια παραμονής, καθώς απώλεσαν όλα τους τα έγγραφα, λόγω και των άσχημων συνθηκών που επικρατούσαν στον καταυλισμό, ο οποίος κάηκε ολοσχερώς πέρυσι τον Ιούνιο.

Να σημειωθεί ότι ο Εισαγγελέας σύμφωνα με τα άρθρα 88 – 89 του Νόμου 4052/2012 έχει τη δυνατότητα να χορηγήσει τέτοια άδεια.

Η φωτιά είχε εξαπλωθεί τότε πολύ γρήγορα, καταστρέφοντας τα πρόχειρα καταλύματα που ήταν κατασκευασμένα από σίδερα, καλάμια και νάιλον, ενώ εξαιτίας των φιαλών υγραερίου, που χρησιμοποιούσαν οι αλλοδαποί για να μαγειρεύουν, σημειώθηκαν και εκρήξεις.

Συνέπεια της πυρκαγιάς ήταν να καούν τα έγγραφα των περισσοτέρων.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις