Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Μαραθώνιος – Θεσσαλονίκη: Δρομέας υπέστη ανακοπή και διασωληνώθηκε σε νοσοκομείο

Μαραθώνιος – Θεσσαλονίκη: Δρομέας υπέστη ανακοπή και διασωληνώθηκε σε νοσοκομείο

Ο Μαραθώνιος στη Θεσσαλονίκη είχε μεγάλη συμμετοχή και ένα μελανό σημείο. 50χρονος δρομέας κατέρρευσε και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο…

Άσχημη τροπή πήρε για έναν δρομέα η συμμετοχή του στον μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» στη Θεσσαλονίκη. Ο 50χρονος υπέστη ανακοπή στο ύψος της ΒΙΟΧΑΛΚΟ. Αμέσως έφτασαν πλήρωμα του ΕΚΑΒ και ασθενοφόρο ώστε να του παράσχουν τις πρώτες βοήθειες. Του έγινε ανάταξη από τη μονάδα και στη συνέχεια, μεταφέρθηκε με το ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Επίσης, λιποθυμικό επεισόδιο υπέστη άλλος δρομέας καθώς βρισκόταν στη Λεωφόρο Νίκης, στο ύψος της Αριστοτέλους. Λίγα λεπτά αργότερα έφτασε μηχανή του ΕΚΑΒ και ασθενοφόρο, το οποίο, επίσης, τον μετέφερε στο νοσοκομείο.

Μεγάλη η συμμετοχή στον Μαραθώνιο της Θεσσαλονίκης

«Σήμερα είναι μια ημέρα γιορτής για τη Θεσσαλονίκη και ολόκληρη τη Μακεδονία», επισήμανε σε δηλώσεις του, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στον 17ο Διεθνή Μαραθώνιο “Μέγας Αλέξανδρος” και σημείωσε πως, «χιλιάδες δρομείς μικροί και μεγάλοι από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, συμμετέχουν φέτος στον Διεθνή Μαραθώνιο ‘Μέγας Αλέξανδρος’, που αποτελεί το κορυφαίο αθλητικό γεγονός της Βόρειας Ελλάδας».  

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας συνοδευόμενος από την Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, έδωσε την εκκίνηση στον αγώνα των ατόμων με αναπηρίες, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου ΑμεΑ, που διοργανώθηκε σε συνεργασία της Οργανωτικής Επιτροπής με την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ), αλλά και στον αγώνα δρόμου υγείας και δυναμικού βαδίσματος.  

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στήριξε και θα συνεχίσει να στηρίζει με όλες τις δυνάμεις της, τη συγκεκριμένη διοργάνωση, η οποία κάθε χρόνο γίνεται και πιο μεγάλη, προβάλλοντας την πόλη και τη Μακεδονία σε όλο τον κόσμο. Θέλω να συγχαρώ τους διοργανωτές και όλους τους εθελοντές για το πολύ σημαντικό έργο που κάνουν όλα αυτά τα 17 χρόνια, βοηθώντας στο να καταξιωθεί ο μαραθώνιος ως ένας από τους σημαντικότερους αθλητισμούς θεσμούς στη Νοτιοανατολική Ευρώπη», τόνισε.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις