Κυριακή, 28 Απρ.
16oC Αθήνα

Μαριάννα Κοντούλη: Αμφισβητεί ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου την καταδίκη επιχειρηματία για τη δολοφονία

Μαριάννα Κοντούλη: Αμφισβητεί ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου την καταδίκη επιχειρηματία για τη δολοφονία

Η Μαριάννα Κοντούλη εξαφανίστηκε μυστηριωδώς και το πτώμα της δεν βρέθηκε μέχρι σήμερα. Επιχειρηματίας κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση…

Στον Άρειο Πάγο έφτασε η υπόθεση της εξαφάνισης της Μαριάννης Κοντούλη, σε ηλικία 70 χρονών, πριν από 22 χρόνια ενώ βρισκόταν στην Αμαλιάπολη Αλμυρού και η απόφαση αναμένεται τους επόμενους μήνες, με ενδεχόμενο ανατροπής στην καταδίκη 67χρονου επιχειρηματία από την περιοχή Αλμυρού που έχει καταδικαστεί για ανθρωποκτονία.

Η εκδίκαση έγινε την Περασμένη Παρασκευή 12-1-2024 στο Ε’ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου και η απόφαση αναμένεται τους επόμενους μήνες. Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με πληροφορίες, πρότεινε να γίνουν δεκτοί όλοι οι λόγοι της αναίρεσης της καταδικαστικής απόφασης, που κατέθεσε το πρόσωπο που καταδικάστηκε, κρίνοντας ότι η καταδικαστική απόφαση παραβίασε τα υπερασπιστικά δικαιώματα του κατηγορουμένου, παραβίασε το τεκμήριο αθωότητας, έλαβε υπόψιν έγγραφα που δεν υπήρχαν στη δικογραφία και το κυριότερο, έχει αντιφατικές έως ανύπαρκτες αιτιολογίες.

Σύμφωνα με το magnesianews.gr, εάν η εισαγγελική πρόταση γίνει δεκτή, η υπόθεση επιστρέφει στο ακροατήριο για νέα δίκη. Η υπόθεση Κοντούλη ήταν η πρώτη πανελλαδικά όπου παραπέμφθηκε κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, χωρίς να έχει βρεθεί ποτέ η σορός του θύματος.

Ο 67χρονος έχει επίσης κριθεί ένοχος από άλλο δικαστήριο της Λάρισας για ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία, με αφορμή έγγραφα που αφορούσαν στην εκποίηση της περιουσίας της μπαλαρίνας και καταδικάστηκε γιατί φέρεται να οργάνωσε το σχέδιο σφετερισμού (με πλαστογραφίες κ.λπ.) της περιουσίας της μπαλαρίνας για να συγκαλύψει με αυτό το σχέδιο της δολοφονία της.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις