Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Μαριάννα Κοντούλη: Δάκρυα στη δίκη για τη δολοφονία της καθηγήτριας μπαλέτου και τις ύποπτες μεταβιβάσεις ακινήτων

Μαριάννα Κοντούλη: Δάκρυα στη δίκη για τη δολοφονία της καθηγήτριας μπαλέτου και τις ύποπτες μεταβιβάσεις ακινήτων

Η Μαριάννα Κοντούλη εξαφανίστηκε μυστηριωδώς και το πτώμα της δεν βρέθηκε μέχρι σήμερα. Επιχειρηματίας κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση…

Άρχισε χθες (08-12-2021) στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας η δίκη επιχειρηματία από τη Μαγνησία, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση που τελέστηκε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με θύμα τη Μαριάννα – Εριέττα Κοντούλη, την 70χρονη μπαλαρίνα και καθηγήτρια μπαλέτου που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το 2002 από την Αμαλιάπολη Αλμυρού.

Στο δικαστήριο εξετάστηκαν 8 μάρτυρες από τους συνολικά 60 στην υπόθεση και η δίκη διακόπηκε για τις 20 Δεκεμβρίου με το δικαστήριο να επιφυλάσσεται, αν στην επόμενη διαδικασία θα διατάξει βίαιη προσαγωγή των υπολοίπων μαρτύρων ή όχι καθώς στο δικαστήριο υπήρχαν πολλές απουσίες.

Η διακοπή έγινε λόγω του προχωρημένου της ώρας, αλλά και ενόψει της εκδίκασης της προσφυγής του επιχειρηματία στον Άρειο Πάγο μετά την τελεσίδικη καταδίκη του (σε δεύτερο βαθμό) τον Ιούλιο του 2020 σε ποινή φυλάκισης 5 ετών για ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία βάσει της οποίας έγιναν περίεργες μεταβιβάσεις ακινήτων της αγνοούμενης.

Νωρίτερα στη δίκη η ετεροθαλής αδερφή της 70χρονης δεν άντεξε και εξεταζόμενη ξέσπασε προτρέποντας προς το δικαστήριο με λυγμούς: «Γίνετε η φωνή της αδερφής μου που ζητάει δικαίωση και δεν είναι εδώ για να μιλήσει».

Η μάρτυρας επισήμανε ότι έμαθε από τις έρευνες ότι η Κοντούλη κυκλοφορούσε ρακένδυτη και πεινασμένη και ότι όταν εξαφανίστηκε μυστηριωδώς, είχε αναθέσει σε δικηγόρο να επισκεφτεί το υποθηκοφυλακείο της Σούρπης και να διερευνήσει τι είχε απομείνει από την περιουσία της, με σκοπό να κάνει ανάκληση πληρεξούσιων.

Ο σύζυγός της πρόσθεσε ότι είχαν κάνει μεγάλη έρευνα με την Αγγελική Νικολούλη και την εκπομπή «Φως στο Τούνελ». Η δίκη συνεχίστηκε με εξέταση γυναίκας μάρτυρα από τη Σούρπη, η οποία είπε ότι είχε να δει την καθηγήτρια μπαλέτου από το 2002 και δεν γνώριζε τίποτα περισσότερο για εκείνη.

Αλλος μάρτυρας, συνταξιούχος δικηγόρος από την Αθήνα, ενημέρωσε το δικαστήριο ότι είδε την αγνοούμενη τελευταία φορά το 2009 στην Αθήνα και ότι γνώριζε ότι είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Γεωπόνος από τη Βέροια βεβαίωσε στη συνέχεια ότι φίλη του στη Γερμανία είχε φιλοξενήσει τη μπαλαρίνα το 2013.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, μεταξύ των μαρτύρων εξετάστηκε και υπάλληλος ΚΕΠ στην Αθήνα, η οποία αναφέρθηκε στο γνήσιο της υπογραφής της αγνοούμενης από γυναίκα με την ταυτότητα της Κοντούλη, η οποία δεν γνώριζε αν ήταν όντως η αγνοούμενη.

Η υπόθεση εκδικάζεται μετά την καταδίκη του επιχειρηματία από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, καθώς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου αποφάσισε ότι υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις ικανές να στηρίξουν την κατηγορία εναντίον του επιχειρηματία για ανθρωποκτονία και μάλιστα από πρόθεση.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις