Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Μαριάννα Κοντούλη: «Βόμβα» στη δίκη για τη δολοφονία της – «Τόσα χρόνια σας έκανα μεγάλη πλάκα»

Δικαστήριο υποχρέωσε δικηγόρο που νοσεί από κορονοϊό να παραστεί στη δίκη

Τα πάνω κάτω έρχονται στην πολύκροτη υπόθεση που βρίσκεται ενώπιον της δικαιοσύνης. Η Μαριάννα Κοντούλη χάθηκε μυστηριωδώς χωρίς ποτέ να βρεθεί ζωντανή…

Πιο συγκεκριμένα η Μαριάννα Κοντούλη εξαφανίστηκε πριν από 20 χρόνια με τις ελπίδες να βρεθεί ζωντανή να σβήνουν. Λίγα χρόνια μετά και ενώ δεν είχε δηλωθεί ο θάνατός της, έγιναν μια σειρά από ύποπτες μεταβιβάσεις ακινήτων της. Η υπόθεση επανήλθε στο προσκήνιο όταν ένας μάρτυρας έδινε στοιχεία για τη δολοφονία. Για ένα έγκλημα που όπως λέει τώρα, δεν γνώριζε το παραμικρό.

Σοκάρει η κατάθεση μάρτυρα για τη μυστηριώδη εξαφάνιση της 70χρονης μπαλαρίνας και καθηγήτριας μπαλέτου Μαριάννας – Εριέττας Κοντούλη το 2002 από την Αμαλιάπολη Αλμυρού. Ο μάρτυρας, ο οποίος είναι ηλικίας 46 ετών, κάτοικος Γέρακα Αττικής, κατήγγειλε στις αστυνομικές αρχές ότι σκότωσαν την Κοντούλη για να της πάρουν την περιουσία και την έθαψαν σε ξωκλήσι στην Αμαλιάπολη. Εκανε λόγο ακόμη και για ύπαρξη εταιρείας δολοφόνων.

Ομως, όταν κλήθηκε από τις Αρχές να πει τι γνωρίζει για την υπόθεση, είπε ότι έλεγε ψέματα όταν έκανε την καταγγελία και ότι το έκανε για πλάκα! Η εν λόγω καταγγελία έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επανέναρξη των ερευνών για την Κοντούλη από τις εισαγγελικές αρχές Βόλου, σε συνδυασμό και με την καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας τον Μάιο του 2018 για δύο επιχειρηματίες και έναν γιατρό, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για περίεργες μεταβιβάσεις ακινήτων της αγνοούμενης.

Ανάμεσα στους καταδικασθέντες είναι και ο επιχειρηματίας που πλέον δικάζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας για ανθρωποκτονία από πρόθεση με θύμα την 70χρονη, ο οποίος είναι ο ιδιοκτήτης στο επίμαχο ξωκλήσι. Τον Δεκέμβριο του 2019 με εντολή του ανακριτή Βόλου ξεκίνησαν εκσκαφές στο πάτωμα του εν λόγω ναυδρίου. Οι έρευνες όμως, απέβησαν άκαρπες!

Ο 46χρονος προέβη στην καταγγελία στις 15 Ιανουαρίου του 2016 μέσω αποστολής email στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, το οποίο διαβιβάστηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου και σήμανε συναγερμός στις Αρχές.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, εννέα μήνες μετά ο 46χρονος κλήθηκε για ένορκη κατάθεση στον πταισματοδίκη Βόλου και πήρε πίσω όλα όσα είχε καταγγείλει στις αστυνομικές αρχές. Δίνοντας κατάθεση στα δικαστήρια Βόλου παραδέχτηκε ότι η καταγγελία δεν αφορούσε σε πραγματικά περιστατικά αλλά της φαντασίας του. Μάλιστα, έχει ξανακάνει πλάκα περιπαίζοντας τις αρχές με παρόμοιες υποθέσεις, όπως ο ίδιος αναφέρει.

Αναλυτικά στην κατάθεσή του παραδεχόταν: «Εγώ έστειλα το email στην Ελληνική Αστυνομία στις 15 /1/16. Όλα όσα έγραψα στο email είναι προϊόν της φαντασίας μου». «Τα περιστατικά που περιγράφω δεν τα πληροφορήθηκα από κάποιον, αλλά παρακολούθησα την υπόθεση στην τηλεόραση και δημιούργησα με τη φαντασία μου την εξέλιξή τους. Ο λόγος που έστειλα το email στην Αστυνομία ήταν για να κάνω πλάκα. Εχω ξανακάνει κάτι παρόμοιο στο παρελθόν. Τίποτα άλλο δεν έχω να προσθέσω», αναφέρεται στην κατάθεσή του.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις