Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Μάχη της Κρήτης: Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στην επέτειο των 80 χρόνων

Μάχη της Κρήτης: Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στην επέτειο των 80 χρόνων

Με την επίσημη έπαρση των σημαιών της Ελλάδος, της Μεγάλης Βρετανίας, της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας στο φρούριο Φιρκά, συνεχίστηκαν στα Χανιά οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 80η επέτειο της Μάχης της Κρήτης.

Τιμές απέδωσαν η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού και στρατιωτικό άγημα. Το «παρών» έδωσαν οι πρέσβεις της Αυστραλίας στη χώρα μας Άρθουρ Σπύρου, της Νέας Ζηλανδίας Άντονι Σίμσον και του Καναδά Μαρκ Άλεν, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής, ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης, εκπρόσωποι ξένων αποστολών στην Ελλάδα καθώς και εκπρόσωποι των στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών του τόπου.

Μπροστά από το χώρο του φρουρίου Φιρκά υπήρχαν 6 ιστορικά οχήματα του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου που συντηρούν ιδιώτες -συλλέκτες, ενώ μετά την έπαρση των σημαιών οι παριστάμενοι ξεναγήθηκαν στο Ναυτικό Μουσείο Κρήτης από τον πρόεδρο του Μουσείου Μανώλη Πετράκη.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται σήμερα και αύριο Σάββατο, με τελετές μνήμης σε σημεία της Περιφερειακής Ενότητας, ενώ το απόγευμα του Σαββάτου στην κεντρική εκδήλωση της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων μεταξύ άλλων θα παρουσιασθεί η επετειακή συλλεκτική έκδοση των Ελληνικών Ταχυδρομείων αφιερωμένη στα 80 χρόνια από την Μάχη της Κρήτης.

Η τελετή λήξης των φετινών εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Μαΐου στο αεροδρόμιο του Μάλεμε, κατά την διάρκεια της οποίας προγραμματίζεται μεταξύ άλλων, διέλευση αεροσκαφών F16 από την 115 ΠΜ σε σχηματισμό με το ακροβατικό σμήνος RED ARROWS της RAF, ρίψη αλεξιπτωτιστών και επίδειξη μεμονωμένου αεροσκάφους F16 από την 115 ΠΜ (demo flight).

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις