Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Με αντίποινα απειλούν οι Βούλγαροι μεταφορείς αν οι Ελληνες αγρότες κλείσουν μεθοριακές διαβάσεις

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Με αντίποινα απειλούν οι Βούλγαροι μεταφορείς σε περίπτωση που οι ‘Ελληνες αγρότες προχωρήσουν σε αποκλεισμούς μεθοριακών διαβάσεων στις προγραμματισμένες για τις 23 Ιανουαρίου κινητοποιήσεις τους.

Ο εκπρόσωπος της Ένωσης Διεθνών Μεταφορικών Επιχειρήσεων της Βουλγαρίας, Γιόρνταν Αραμπατζίεφ, δήλωσε πως εάν οι Ελληνες αγρότες προχωρήσουν σε μπλόκα στα σύνορα οι οδηγοί των φορτηγών αυτοκινήτων διεθνών μεταφορών της χώρας του θα προβούν σε αντίποινα.

“Δεν έχουμε λάβει προς το παρόν επίσημη ενημέρωση για πιθανά μπλόκα στα σύνορα, αλλά ξέρουμε ότι οι Έλληνες αγρότες σχεδιάζουν διαδηλώσεις διαμαρτυρίας από την επόμενη εβδομάδα. Αυτό που ξέρουμε, όμως, είναι πως δεν πρόκειται για αποκλεισμούς συνοριακών διαβάσεων” είπε ο Αραμπατζίεφ, προσθέτοντας πως οι μεταφορείς θα αποφασίσουν στα τέλη της εβδομάδας για τον τρόπο αντίδρασης, εφόσον οι Έλληνες αγρότες συγκεκριμενοποιήσουν τις μορφές κινητοποίησης.

Πέρυσι, όταν Έλληνες είχαν κλείσει με τρακτέρ τις μεθοριακές διαβάσεις προς βορρά, Βούλγαροι οδηγοί φορτηγών αυτοκινήτων είχαν αποκλείσει ως αντίποινα τους οδικούς άξονες που οδηγούν στην Ελλάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε