Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Μεγάλη φωτιά στη Μόρια! Πληροφορίες για νεκρούς – video

Μεγάλη φωτιά στη Μόρια! Πληροφορίες για νεκρούς – video
Φωτο Facebook Ihab Abassi

Φωτιά ξέσπασε μέσα στον καταυλισμό προσφύγων στη Μόρια το απόγευμα της Κυριακής.
Δύο νεκροί, μια γυναίκα και ένα μωρό σύμφωνα με τον Δήμαρχο Μυτιλήνης.
Πανικόβλητοι πρόσφυγες τρέχουν να σωθούν.
«Μαύρισε» ο ουρανός από τους πυκνούς καπνούς!
Από κοντέινερ ξεκίνησε η πυρκαγιά σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Πανικός στο Κέντρο Υποδοχής στη Μόρια από μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Μυτιλήνης που μίλησε στο Newsit.gr υπάρχουν πληροφορίες για δύο νεκρούς εντός του ΚΥΤ, πιθανότατα για μία γυναίκα και ένα μωρό. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο θάνατός τους προκλήθηκε από τις αναθυμιάσεις.

Οι πρώτες εικόνες από τη Μόρια είναι συγκλονιστικές και δείχνουν πανικόβλητους πρόσφυγες να τρέχουν να σωθούν φωνάζοντας.

Τον καταυλισμό πνίγουν μαύροι καπνοί. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit.gr η φωτιά ξεκίνησε από κοντέινερ. Η πυροσβεστική επιχειρεί με δύο οχήματα και οκτώ άνδρες. Οι πρόσφυγες συρρέουν κατά εκατοντάδες στην κλινική των Γιατρών Χωρίς Σύνορα έξω από το ΚΥΤ, με αναπνευστικά προβλήματα. Πολύ δύσκολα διαχειρίσιμη η κατάσταση λένε οι Γιατροί.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο στον καταυλισμό επικρατεί μεγάλη ένταση. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι πυροσβέστες δέχθηκαν επίθεση από τους διαμένοντες στον καταυλισμό. Στον καταυλισμό βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ο διευθυντής του καταυλισμού που συλλέγουν πληροφορίες για να διαπιστώσουν τι ακριβώς έχει συμβεί.

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο που δημοσίευσε στο Facebook η εφημερίδα Πολιτικά

 

Εικόνες από τη φωτιά δημοσίευσε στο Facebook και το μέλος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, Ihab Abassi.

Και δεύτερη φωτιά

Την ίδια ώρα και δεύτερη πυρκαγιά ξέσπασε εκτός του ΚΥΤ γύρω στα 2 χιλιόμετρα. Η φωτιά καίει σε χορτολιβαδική έκταση, ωστόσο δεν εμπνέει ανησυχία. Στο δεύτερο μέτωπο επιχειρούν 2 οχήματα, με πέντε άνδρες, ενώ έγιναν και ρίψεις από δύο πετζετέλ.

Ρεπορτάζ: Μάριος Αραβαντινός

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις