Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Μεγάλο κύκλωμα που έφερνε μετανάστες από Τουρκία αποκαλύφθηκε στη Ρόδο

Μεγάλο κύκλωμα που έφερνε μετανάστες από Τουρκία αποκαλύφθηκε στη Ρόδο
ΦΩΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ

Συνολικά 5 άτομα συνελήφθησαν (3 αλλοδαποί και 2 Έλληνες) για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση παράνομης διακίνησης μεταναστών από την Τουρκία στη Ρόδο.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, ενημερώθηκε για ένα ταχύπλοο σκάφος σε θαλάσσια περιοχή της Ρόδου και άμεσα, έστειλε ένα περιπολικό σκάφος στο σημείο.  Όντως, το ταχύπλοο εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε με τη ρίψη μάλιστα, προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα, διότι το ταχύπλοο σκάφος προσπάθησε να εμβολίσει το περιπολικό σκάφος του Λιμενικού!

Όπως προέκυψε, μέσα στο ταχύπλοο -που ρυμουλκήθηκε στη Ρόδο και κατασχέθηκε- ήταν 2 διακινητές και 27 μετανάστες.

Ως ηγετικό στέλεχος του κυκλώματος φέρεται ένας 38χρονος αλλοδαπός, κάτοικος Ρόδου, που εντοπίστηκε και συνελήφθη. Ο 38χρονος φέρεται ότι συντόνιζε σε συνεργασία με τους διακινητές στην Τουρκία, την παράνομη μεταφορά των μεταναστών από την Τουρκία στη Ρόδο και φρόντιζε για την παραλαβή και μεταφορά τους σε ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού, οι οποίες λειτουργούσαν ως ”safe house”, προκειμένου να τους αποκρύψουν από τις διωκτικές αρχές, ώστε να μην καταγραφούν.

Μετά από κατ’ οίκον έρευνα σε δύο καταλύματα, εντοπίστηκαν άλλοι εννέα αλλοδαποί χωρίς νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα, των οποίων την παράνομη μεταφορά είχε συντονίσει ο 38χρονος αλλοδαπός, ενώ οι δύο Έλληνες ιδιοκτήτες των καταλυμάτων, συνελήφθησαν.

Από την έρευνα που έγινε στο σπίτι του 38χρονου αλλοδαπού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

Αμφιβόλου γνησιότητας διαβατήριο της Αλβανίας με στοιχεία τρίτου προσώπου, αμφιβόλου γνησιότητας ταυτότητα της Ιταλίας με στοιχεία τρίτου προσώπου, αμφιβόλου γνησιότητας βεβαίωση διαγνωστικού ελέγχου Covid-19 με στοιχεία τρίτου προσώπου, εμβάσματα μεταφοράς χρημάτων, 2 τετράδια με σημειώσεις με ονόματα πλήθους τρίτων προσώπων, στα οποία αντιστοιχούσαν διάφορα χρηματικά ποσά.

Βρέθηκαν επίσης, συσκευές κινητών τηλεφώνων, πτυσσόμενο μαχαίρι, φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου…

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων σε συνεργασία με τη Λιμενική Αρχή Ρόδου, μελετά και αναλύει σε βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει από την υπόθεση, προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν συμμετοχή και άλλων ατόμων στο υπόψη κύκλωμα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις