Δευτέρα, 27 Μαΐ
19oC Αθήνα

Μέγαρα: Επεισόδια στη συγκέντρωση των Ρομά στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου

Μέγαρα: Επεισόδια στη συγκέντρωση των Ρομά στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου
Φωτογραφία korinthosnews.com

Επεισόδια ξέσπασαν και στα Μέγαρα, στη συγκέντρωση των Ρομά στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον πυροβολισμό κατά του 16χρονου από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη. Κλειστό είναι το ρεύμα προς Κόρινθο.

Οι Ρομά συγκεντρώθηκαν σε δύο σημεία στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου από νωρίς το απόγευμα της Τρίτης (6.12.2022) για να διαμαρτυρηθούν για τον πυροβολισμό κατά του 16χρονου από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη. Μετά τα επεισόδια στο Ζευγολατιό, ξέσπασε και ένταση στο ύψος των Μεγάρων.

Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική Οδός Αθηνών – Κορίνθου είναι κλειστή και στα δύο ρεύματα στο ύψος του Ζευγολατιού ενώ στο ύψος των Μεγάρων είναι κλειστή μόνο στο ρεύμα προς Κόρινθο κοντά στην Πάχη. Νωρίτερα, επίσης, οι Ρομά είχαν κλείσει και τη Λεωφόρο ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο και έκαψαν λάστιχα, όμως ο συγκεκριμένος δρόμος δόθηκε πάλι στην κυκλοφορία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σπεύδουν δυνάμεις της ΕΚΑΜ στο ύψος των Μεγάρων. Η Ολυμπία Οδός, μετά από εντολή της Τροχαίας, έχει προχωρήσει σε εκτροπή της κυκλοφορίας.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, στις 16.50 ομάδα Ρομά έκλεισε το ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο της νέας εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου στο 40,5 χιλιόμετρο στα Μέγαρα, ενώ άλλα άτομα έκλεισαν την παλαιά εθνική οδό, στο 42ο χιλιόμετρο προς Κόρινθο και στο 39,5 προς Αθήνα. Στις 17.25 αποχώρησαν οι συγκεντρωθέντες στη νέα εθνική οδό και η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε, αλλά παραμένουν στην παλαιά εθνική οδό.

Τον τρόμο έζησε το πλήρωμα ενός ασθενοφόρου, την ώρα που αυτό μετέφερε διασωληνωμένο από την Πάτρα στην Αθήνα μέσω Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου, στο ύψος του Ζευγολατιού, καθώς του πέταξαν πέτρες.

Δεν τραυματίστηκε κανείς και ο διασωληνωμένος μεταφέρθηκε σε άλλο ασθενοφόρο για να συνεχιστεί η διακομιδή του στην Αθήνα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις