Σάββατο, 27 Απρ.
19oC Αθήνα

Μελίνα Παρασκάκη: Ο Άρειος Πάγος αποφασίζει για την υπόθεση του θάνατου της 4χρονης

Μελίνα Παρασκάκη: Ο Άρειος Πάγος αποφασίζει για την υπόθεση του θάνατου της 4χρονης

Η μικρή Μελίνα Παρασκάκη πέθανε μετά από επέμβαση ρουτίνας στην Κρήτη. Ο Άρειος Πάγος θα αποφασίσει εντός της ημέρας, αν θα γίνει δίκη σε δεύτερο βαθμό, όπως ζητούν οι συγγενείς του αδικοχαμένου παιδιού…

Ήταν μια από τις ειδήσεις που σημάδεψαν το 2015 και συζητήθηκε όσο λίγες. Η Μελίνα Παρασκάκη πέθανε στην Κρήτη, μετά από χειρουργική επέμβαση σε νοσοκομείο για κρεατάκια. Αναισθησιολόγος βρέθηκε κατηγορούμενο και στο πρωτόδικο δικαστήριο αθωώθηκε. Οι γονείς του αδικοχαμένου παιδιού, ζητούν να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό και να τιμωρηθεί. Για εκείνους είναι υπεύθυνη για τον θάνατο της μικρής.

Την δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης του θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασχάκη τον Δεκέμβριο του 2015, μετά από επέμβαση ρουτίνας, θα κρίνει σήμερα ο Άρειος Πάγος, ο οποίος θα αποφασίσει αν θα διεξαχθεί δίκη σε δεύτερο βαθμό ή αν θα παραμείνει η αθωωτική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο θα συζητηθεί η αίτηση αναίρεσης που άσκησε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κατά της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης.

Όπως είναι γνωστό, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο τον περασμένο Νοέμβριο είχε απορρίψει ως απαράδεκτη λόγω αοριστίας την έφεση του εισαγγελέα επί της αθωωτικής πρωτόδικης απόφασης για την κατηγορούμενη αναισθησιολόγο.

Η μικρή Μελίνα είχε εισαχθεί στο Βενιζέλειο στις 27 Δεκεμβρίου του 2015 για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για «κρεατάκια».

Μετά την επέμβαση, κατά την διαδικασία της ανάνηψης, το κοριτσάκι παρουσίασε επιπλοκές, διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ, όπου κατέληξε, αφήνοντας αναπάντητα ερωτηματικά και βαθύ πόνο στους γονείς του.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις