Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Μελισσοχώρι: Βίντεο – ντοκουμέντο και νέες φωτογραφίες από τον απεγκλωβισμό των διδύμων

Μελισσοχώρι: Βίντεο – ντοκουμέντο και νέες φωτογραφίες από τον απεγκλωβισμό των διδύμων

Στο φως της δημοσιότητας φέρνει το newsit.gr βίντεο-ντοκουμέντο, λίγα λεπτά μετά τον απεγκλωβισμό των διδύμων από το αμάξι που είχε φυλακισμένα μέσα ο πατέρας τους και άνοιξε τις φιάλες υγραερίου στο Μελισσοχώρι, με τον αστυνομικό να ακούγεται να λέει “Είχαμε Άγιο όλοι και τα παιδιά πάνω απ’ όλα”.

Το Newsit.gr αποκαλύπτει και νέες φωτογραφίες από την νύχτα που λίγο έμελλε η μητέρα των διδύμων να είναι θεατής σε μία τραγωδία άνευ προηγουμένου.
Τις στιγμές αγωνίας που βίωσαν οι δύο ήρωες αστυνομικοί προκειμένου να απελευθερώσουν τα δίδυμα περιγράφουν στο newsit.gr.
Ο ένας αστυνομικός, Λάζαρος Ευαγγελίδης, του οποίου εκείνη η μέρα ήταν η πρώτη υπηρεσία του μετά από τρία χρόνια, δεν μπορούσε να συγκρατήσει την συγκίνησή του όταν περιέγραφε το περιστατικό που ο ίδιος μπήκε στο ΙΧ προκειμένου να απεγκλωβίσει τα δύο παιδιά 2,5 ετών.
“Υπήρχαν τρεις επιβαίνοντες οι οποίοι δεν είχαν τις αισθήσεις τους, ήταν ημιλιπόθυμοι. Δύο μικρά παιδάκια, το λέω και συγκινούμαι και ένας κύριος μπροστά στη θέση του οδηγού. Τα τζάμια από την μέση και πάνω ήταν θολωμένα. Υπήρχε έντονη οσμή αερίου. Προσπαθούσαμε να καταλάβουμε εάν προέρχονται από το όχημα, δηλαδή χρησιμοποιούσε ως καύσιμο το γκάζι, ή αν ήταν κάτι διαφορετικό.

Διαπίστωσα ότι στην θέση του οδηγού είχε τοποθετήσει ένα σωληνάκι για να παίρνει καθαρό αέρα και είχε καλύψει το υπόλοιπο με πετσέτες. Το σωληνάκι το είχε βάλει αυτοσχέδια στο παράθυρο ώστε να παίρνει καθαρό αέρα για να μην χάσει εντελώς τις αισθήσεις του και να μπορεί να κάνει αυτό που έκανε. Αφαίρεσα τις πετσέτες και έντονη οσμή αερίου βγήκε από μέσα. Είδαμε δύο μπουκάλες αερίου και αναπτήρες”.
Οι δυο αστυνομικοί φοβήθηκαν στο ενδεχόμενο έκρηξης, ενώ το θετικό στοιχείο όπως ανέφερε στο Newsit.gr, ήταν ότι “ο οδηγός ευτυχώς δεν είχε τις αισθήσεις του εκείνη την στιγμή. Πανικοβλήθηκα και εγώ και ο συνάδελφός μου για το ενδεχόμενο κάποιας έκρηξης.

Τα πράγματα ήταν τεταμένα, έπρεπε να δράσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά εκείνη την στιγμή που δεν είχε τις αισθήσεις του. Ρωτήσαμε το κέντρο άμεσης δράσης, μας είπε να ενεργήσουμε και πράξαμε ως οφείλαμε, σπάζοντας το παμπρίζ. Αρχικά με γκλομπ και μετά με μία τσάπα. Δυσκολευτήκαμε, δεν έσπαγε, υπήρχε πολλή πίεση εσωτερικά. Ένα μεγάλο κύμα αερίου μας χτύπησε με πέτρες στα μάτια, το οποίο σχεδόν με τύφλωσε.

Πήραμε μία βαθιά ανάσα και μπήκαμε μέσα να απεγκλωβίσουμε τις πόρτες, μαζί με άλλον έναν άνθρωπο που βρέθηκε στο σημείο και ήταν συγγενής του δράστη. Όλα έγιναν σε μεγάλη ένταση και όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε, απεγκλωβίσαμε τα παιδάκια όσο πιο γρήγορα γινόταν”.

Ο αστυνόμος Ευαγγελίδης μας περιγράφει τις σοκαριστικές στιγμές όταν πήραν στα χέρια τους τα δύο μικρά παιδάκια που είχαν ανοιχτά τα μάτια τους. “Έπιασα το ένα παιδάκι και το άλλο ένας άνθρωπος που βρέθηκε εκεί και μας βοήθησε. Δεν είχαν τις αισθήσεις τους τα παιδάκια. Ήταν με ανοιχτά τα μάτια χωρίς τις αισθήσεις τους. Όταν το πήρα στο χέρι μου ήταν σαν νεκρό το παιδάκι, το έβαλα ανάποδα για να μην κάνει εμετό πάνω του και του έκανα τις πρώτες βοήθειες και μαλάξεις στο στήθος και μετά από μισό λεπτό άρχισε ξανά να αναπνέει.

Ήμασταν όλοι σοκαρισμένοι, έχετε παιδιά με καταλαβαίνετε, δράσαμε πάνω απ’ ό,λα σαν άνθρωποι. Είμαι σίγουρος ότι οποιοσδήποτε αστυνομικός βρισκόταν στη θέση μας, θα έκανε το ίδιο πράγμα, για την προστασία του πολίτη”.
Ο έτερος ήρωας-αστυνομικός που έσωσε τα δύο παιδιά, ο Λεωνίδας Σαραβάς, μιλώντας στο newsit.gr αναφέρει “μεταβήκαμε σε τρία λεπτά στο σημείο και μάλλον ήμασταν το μόνο διαθέσιμο περιπολικό εκεί κοντά.

Στην αρχή πήραμε κλήση για ενδοοικογενειακή επιμέλεια και του είπα του συναδέλφου ότι ”θα το διαχειριστώ εγώ γιατί συνήθως έχουμε εντάσεις γιατί μαλώνουν οι γονείς”. Ακούσαμε την μητέρα των παιδιών να φωνάζει, ”Δεν μου δίνει τα παιδιά”.

Παρκάραμε πέντε μέτρα από το αυτοκίνητο. Φτάνω κοντά να δούμε τι συμβαίνει από την μεριά του οδηγού και διαπιστώνω έντονη δυσοσμία. Δεν είχαμε αντιληφθεί την εικόνα. Αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε περί τίνος πρόκειται την ώρα που βλέπουμε τον αυτοσχέδιο σωλήνα στο παράθυρο, γιατί δεν βλέπαμε επειδή το μισό τζάμι ήταν θολό”.
Ο κύριος Σαραβάς περιγράφει λεπτό προς λεπτό τι αντίκρισαν όταν έφτασαν στο σημείο και τις ενέργειές του.

“Αρχίζω να του μιλάω, βλέπω ότι δεν επικοινωνεί, ήταν πεσμένος μπροστά και την μύτη στο σωληνάκι. Έβγαζε αφρούς και κάτι μαύρο από το στόμα και εκτός από τον αναπτήρα και κάτι χάπια. Εκείνη τη στιγμή είπα στον συνάδελφό μου ”Λάζαρε, πρόσεχε δεν είμαστε καλά”. Δεν έσπαγε με το γκλομπ το τζάμι, δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο γιατί είναι ένα σκληρό μεταλλικό.

Μαζί επιχειρούσε και ο πολίτης με ένα κράνος και αφού ενημερώνω το κέντρο ότι δεν έσπαγαν τα τζάμια. Εκείνη τη στιγμή μας έδωσε η μητέρα μία τσάπα. Έκανε πάνω από 8 με 10 χτυπήματα και δεν έσπαγε ούτε το μπρόσθιο παράθυρο. Μετά κατάφερε να ανοίξει το τζάμι. Ο συνάδελφος έκανε κάτι πολύ επικίνδυνο για τον εαυτό του, εισέπνευσε το αέριο.

Η Πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ ήρθαν όταν είχε τελειώσει το επεισόδιο και είχαμε βάλει τα παιδιά μέσα στο σπίτι. Το κοριτσάκι δεν ήταν τόσο καλά, το αγοράκι λίγο καλύτερα”.

Συγκλονίζει μάλιστα καθώς αποκαλύπτει τι είπε στον 62χρονο πατέρα όταν εκείνος συνήλθε. “Αυτό που του είπα ήταν ”τι έκανες ρε άνθρωπε;”. Δεν μου απάντησε τίποτα” καταλήγει ο αστυνομικός Λεωνίδας Σαραβάς που ήταν ένας από τους 3 ανθρώπους που έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες να γλιτώσουν τα δύο αθώα πλασματάκια.

Άγγελος Λαμπίδης

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις