Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Μεσολόγγι: Κατέρρευσε ο γιατρός που βγήκε σε αναστολή και κλήθηκε σε απολογία για πλαστό πιστοποιητικό νόσησης

Μεσολόγγι: Κατέρρευσε ο γιατρός που βγήκε σε αναστολή και κλήθηκε σε απολογία για πλαστό πιστοποιητικό νόσησης

Πληθαίνουν οι αποκαλύψεις για εκείνους που όχι μόνο παρανόμησαν αλλά πάτησαν και τον όρκο του Ιπποκράτη εκδίδοντας πλαστά πιστοποιητικά νόσησης ή εμβολιασμού. 

Την κλήση του σε απολογία στο πλαίσιο του πειθαρχικού ελέγχου που του ασκείται, αλλά και την απόφαση αναστολής της εργασίας του παρέλαβε χθες ο γιατρός του νοσοκομείου Μεσολογγίου που φέρεται ότι δηλώθηκε ασθενής κορονοϊού με δείγμα άλλου ασθενούς.

Όπως έγραφε η εφημερίδα «Πελοπόννησος» το δείγμα του νοσούντος ασθενούς ελήφθη στο τμήμα Εξωτερικών Ιατρείων του νοσοκομείου και ο φερόμενος ως εμπλεκόμενος γιατρός το χρησιμοποίησε και για δικό του λογαριασμό θέλοντας να αποφύγει τον εμβολιασμό.

«Πράγματι είχαμε στοιχεία για τον συγκεκριμένο γιατρό ότι είχε προχωρήσει στη συγκεκριμένη παράνομη ενέργεια. Μάλιστα επειδή τα στοιχεία ήταν αδιάσειστα δεν διέταξα ΕΔΕ αλλά κατευθείαν προχώρησαν στην άσκηση πειθαρχικού ελέγχου και στην αναστολή εργασίας. Παράλληλα θα παραπεμφθεί και στον εισαγγελέα» μας είπε ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης.

Μάλιστα ο διοικητής πήγε ο ίδιος το βράδυ της Τρίτης (07-09-2021) στο νοσοκομείο και σε συνεργασία με την διοικήτρια κ. Φιλιπποπούλου και τα επιστημονικά όργανα του νοσοκομείου, διαπίστωσε ότι υπήρχε βασιμότητα στην συγκεκριμένη υπόθεση. «Ο γιατρός αυτός έδωσε το δείγμα για έλεγχο χωρίς την αυτοπρόσωπη παρουσία του για λήψη. Το δείγμα αφού ήταν από ασθενή επιβεβαιωμένο, μοιραία βγήκε θετικό. Ωστόσο ο ίδιος πήγε στη συνέχεια και εμβολιάστηκε. Όλα αυτά δημιουργούν ενδείξεις και αποχρώσεις μιας παράνομης ενέργειας και σε συνεννόηση με τον ίδιο τον Υπουργό προχωρήσαμε στα όσα προβλέπει ο νόμος» προσθέτει ο κ. Καρβέλης.

Οι πληροφορίες του pelop.gr, αναφέρουν ότι ο εμπλεκόμενος γιατρός, μόλις παρέλαβε το έντυπο της αναστολής εργασίας του και την κλήση σε απολογία, κατέρρευσε. Στο ερώτημά εάν γίνεται έλεγχος και για τυχόν άλλα παρόμοια περιστατικά, στο ίδιο νοσοκομείο, ο κ. Καρβέλης ανέφερε ότι γίνεται έρευνα.

Σε ότι αφορά τις δεκάδες αναρρωτικές άδειες που χορηγήθηκαν σε προσωπικό του νοσοκομείου Αγρινίου μόλις εφαρμόστηκε η υποχρεωτικότητα και η αναστολή εργασίας, ο διοικητής της 6ης ΥΠE ανέφερε ότι όλες έχουν τεθεί υπό τον έλεγχο της αρμόδιας Υγειονομικής Επιτροπής και σύντομα θα υπάρξουν αποτελέσματα. «Αν κάποιες κριθούν παράνομες θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις» δήλωσε ο κ. Καρβέλης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις