Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Μεσσηνία: Δείτε πως έχει γίνει το άγαλμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στον τόπο που γεννήθηκε (video)

Μεσσηνία: Δείτε πως έχει γίνει το άγαλμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στον τόπο που γεννήθηκε (video)

«Λαβωμένο» από την οξείδωση των μετάλλων αλλά και την αδιαφορία των υπευθύνων δείχνει το εντυπωσιακό άγαλμα του «Γέρου του Μοριά» στην ιδιαίτερη του πατρίδα, το Ραμοβούνι στη Μεσσηνία.

Όλα αυτά συμβαίνουν την χρονιά που η Ελλάδα γιορτάζει τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 και το άγαλμα του γενναίου Αρχιστράτηγου Θεόδωρου Κολοκοτρώνη θα έπρεπε να μεταλαμπαδεύει την γενναιότητα των Ελλήνων στα πέρατα της Οικουμένης.

Η ιστορία του επιβλητικού ανδριάντα: Κοντά στο χωριό Βασιλικό, του Δήμου Οιχαλίας, στην τοποθεσία Ραμοβούνι, υπάρχει μνημείο προς τιμήν του “Γέρου του Μοριά”, ενώ, σε κοντινή απόσταση, σώζεται ο βυζαντινός ναός του Αγίου Στεφάνου.

Τον Σεπτέμβριο του 2006 ο Σύλλογος Πελοποννησίων Θεσσαλονίκης «Ο Κολοκοτρώνης» αποφάσισε, ως ελάχιστο φόρο τιμής, την ανέγερση έφιππου ανδριάντα του ήρωα της επανάστασης του ’21 στο Ραμοβούνι Μεσσηνίας, τόπο γέννησής του. Ο έφιππος ανδριάντας του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, έργο του διακεκριμένου γλύπτη Ευστάθιου Λεοντή, εγκαταστάθηκε στο βάθρο του, στις 16 Αυγούστου 2007.

Από τότε όπως αποκαλύπτει η εικόνα φαίνεται πως κανένας δεν ενδιαφέρθηκε για τη συντήρηση του αγάλματος το οποίο αφέθηκε στο έλεος του φθοροποιού χρόνου. Όπως φαίνεται από το βίντεο του Up Stories, εκτός της φθοράς του χρόνου και της οξείδωσης των μετάλλων, υπάρχουν στο μνημείο πολλές αποικίες σφηκών και άλλων εντόμων, που επιδεινώνουν την ήδη άθλια εικόνα του εν λόγω μνημείου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις