Τρίτη, 30 Απρ.
19oC Αθήνα

Μεσσηνία: Δήμος καλεί πλημμυροπαθείς από τη Θεσσαλία να δουλέψουν ως εργάτες γης

Μεσσηνία: Δήμος καλεί πλημμυροπαθείς από τη Θεσσαλία να δουλέψουν ως εργάτες γης

Οι πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας έχουν ανοιχτή πρόταση από δήμο στη Μεσσηνία, να κατηφορίσουν για εργασία ως εργάτες γης. Θύελλα αντιδράσεων με πολλούς να κάνουν λόγο για άκομψη κίνηση…

Ο δήμος Πύλου-Νέστορος απευθύνεται σε πλημμυοπαθείς από τη Θεσσαλία και προτείνει σε όσους επιθυμούν, να κατηφορίσουν για δουλειά ως εργάτες γης στη Μεσσηνία. Όπως τονίζεται θα παρέχεται εκτός από την αμοιβή, δωρεάν διαμονή και φαγητό, όπου αυτό σταθεί δυνατό.

Η κίνηση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις με ορισμένους να λένε πως πρόκειται για προσπάθεια να καλυφθεί η έλλειψη εργατικών χεριών στην περιοχή, όπως και το ότι αποτελεί μία «άκομψη» κίνηση απέναντι σε ανθρώπους που έχουν χάσει τα πάντα.

Ο δήμαρχος Ηλίας Κανάκης, μίλησε στο OPEN το πρωί της Παρασκευής λέγοντας πως πρόκειται για μία κίνηση αλληλεγγύης προς τους πληγέντες. Όπως είπε, η αφορμή για την συγκεκριμένη κίνηση είναι πως πρέπει να δίνονται αξιοπρεπείς λύσεις σε εργάτες και καλλιεργητές.

«Υπάρχει πολύς κόσμος που ακόμα και μέσω Facebook ζητούν δουλειά. Εμείς προσφέρουμε σίτιση και διανομή σε αυτούς τους ανθρώπους για να εργαστούν και να μην αναγκαστούν να φύγουν από τη χώρα μας. Είναι ένα πραγματικό κάλεσμα», λέει…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις