Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Μεσσηνία: Δολοφόνος έγινε δραπέτης και στη συνέχεια ληστής με τη μάσκα του εργάτη – Η υπόθεση που καθηλώνει

Μεσσηνία: Δολοφόνος έγινε δραπέτης και στη συνέχεια ληστής με τη μάσκα του εργάτη – Η υπόθεση που καθηλώνει

Ένας δραπέτης από τις φυλακές Κέρκυρας με σκληρό ποινικό παρελθόν και δύο ομοεθνείς του από την Αλβανία είναι οι δράστες των δύο ληστειών που σημειώθηκαν το Νοέμβριο σε πρακτορείο μεταφοράς χρημάτων στην Κυπαρισσία και το Δεκέμβριο σε πυρηνελαιουργείο στο Μελιγαλά.

Την υπόθεση εξιχνίασε έπειτα από μεγάλη έρευνα η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, ενώ σε μια εντυπωσιακή επιχείρηση στον Πειραιά οι Μεσσήνιοι αστυνομικοί, με τη βοήθεια ΕΚΑΜ, συνέλαβαν τον 44χρονο φερόμενο ως «αρχηγό» και δραπέτη των φυλακών. Σε αυτοκίνητο, δε, που χρησιμοποιούσε, βρέθηκε ακόμα και καλάσνικοφ σε «επιχειρησιακή ετοιμότητα» με έτοιμους γεμιστήρες. Ως συνεργοί του αναζητούνται ένας 34χρονος και ένας 43χρονος.

Σε βάρος όλων έχει σχηματισθεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση και ληστεία. Επιπλέον, ο 44χρονος κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Είχαν έρθει για τις ελιές

Η πρώτη ληστεία σημειώθηκε στις 10 Νοεμβρίου, όταν βραδινές ώρες δύο άντρες μπήκαν σε ανταλλακτήριο συναλλάγματος (western union) – κατάστημα δώρων στην Κυπαρισσία, φορώντας μάσκες προσώπου, ο ένας χειρουργική μιας χρήσεως και ο άλλος πάνινη.

Κρατώντας ένα κοντόκαννο όπλο, πιθανότατα πιστόλι, με σπαστά ελληνικά απείλησαν την ιδιοκτήτρια και της ζήτησαν χρήματα. Οι δύο ληστές τότε άρπαξαν, όχι μόνο τα 85 ευρώ που υπήρχαν στο κατάστημα, αλλά και μια χρυσή αλυσίδα, αξίας 300 ευρώ, και ένα χρυσό δαχτυλίδι, αξίας 150 ευρώ, που φορούσε η γυναίκα.

Η δεύτερη ληστεία σημειώθηκε στις 11 Δεκεμβρίου σε εταιρεία εμπορίου ελαίων, – πυρηνελαιουργείο στη Βιομηχανική Περιοχή του Μελιγαλά. Πάλι γύρω στις 20.00 το βράδυ δύο άτομα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με χειρουργικές μάσκες και καπέλα, μπήκαν στο γραφείο της εταιρείας, όπου εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν δύο υπάλληλοι. Οι δύο ληστές τις απείλησαν με όπλο και πήραν 5.920 ευρώ.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας όλο αυτό τον καιρό συνέλεγαν πληροφορίες και αξιοποιούσαν οποιοδήποτε στοιχείο, φτάνοντας σχετικά γρήγορα στους δράστες. Μετά και τη ληστεία στο Μελιγαλά, τα στοιχεία πλήθυναν και άρχισε φυσική παρακολούθηση του βασικού υπόπτου, ο οποίος όμως βρισκόταν στον Πειραιά. Μάλιστα, γι’ αυτό το λόγο αστυνομικοί της Μεσσηνίας βρίσκονταν επί αρκετές μέρες στην Αθήνα.

Ο βασικός ύποπτος, ένας 44χρονος Αλβανός, αποδείχτηκε από τους πιο σκληρούς κακοποιούς και είναι δραπέτης των φυλακών Κερκύρας, αφού από το Δεκέμβριο του 2019 είχε παραβιάσει την άδεια που του είχε χορηγηθεί. Ο συγκεκριμένος ήταν κρατούμενος για ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, ναρκωτικά και εγκληματική οργάνωση, ενώ του έχουν επιβληθεί ποινές που ξεπερνούν συνολικά τα 75 χρόνια κάθειρξης.

Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, είχε και δύο συνεργούς, 34 και 43 ετών. Όλοι μαζί είχαν φτάσει στη Μεσσηνία και συγκεκριμένα σε περιοχή του Δήμου Οιχαλίας μία ημέρα πριν από τη ληστεία το Νοέμβριο στην Κυπαρισσία, με την αιτιολογία ότι θα εργάζονται στην ελαιοσυγκομιδή.

Τις τελευταίες μέρες, όμως, βρισκόταν στον Πειραιά και ξημερώματα της Κυριακής αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με την Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα (ΕΚΑΜ), πραγματοποίησαν έφοδο και συνέλαβαν τον 44χρονο.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις