Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

Μεσσηνία: Σκοτεινά μυστικά πίσω από την εξαφάνιση καθαρίστριας στην Κυπαρισσία – Η άγνωστη ζωή της

Μεσσηνία: Σκοτεινά μυστικά πίσω από την εξαφάνιση καθαρίστριας στην Κυπαρισσία – Η άγνωστη ζωή της

Η εξαφάνιση της μητέρας τριών παιδιών, απασχολεί έντονα τους συγγενείς και όλους εκείνους που την γνώριζαν στην Κυπαρισσία. Η καθαρίστρια είχε περάσει δυσκολίες που γνώριζαν λίγοι…

Πρόκειται για μια περίεργη εξαφάνιση μητέρας τριών παιδιών από την Κυπαρισσία. Το ερώτημα που «καίει» όσους γνώριζαν τη Μόνικα Γκιους 42 χρόνων, είναι πως άνοιξε ξαφνικά η γη και την κατάπιε. Η αγνοούμενη με καταγωγή από τη Ρουμανία, έμενε τα τελευταία είκοσι χρόνια στην Κυπαρισσία.

Εργαζόταν σαν καθαρίστρια, φρόντιζε ηλικιωμένους, αλλά τελευταία ήταν άνεργη και αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Τα ίχνη της χάθηκαν ξαφνικά τον Φεβρουάριο, χωρίς κανείς να γνωρίζει την ακριβή ημέρα. Η εξαφάνισή της έγινε αντιληπτή από συγγενείς τέσσερις μήνες μετά.

Η Μόνικα, όπως καταγγέλθηκε στην εκπομπή Φως στο Τούνελ, βίωνε συχνά ενδοοικογενειακή βία και από τον πρώην σύζυγο και πατέρα των τριών παιδιών της, αλλά και από τον σύντροφό της. Ο μεγαλύτερος γιος της που ζει στην Αγγλία, κατήγγειλε στην εκπομπή πως ο άνθρωπος αυτός την έστειλε στο νοσοκομείο με σπασμένο χέρι από το ξύλο.

Ο σύντροφος της όταν η Μόνικα εξαφανίστηκε, είπε σε κάποιους φίλους του, ότι θα έφευγε για τη Ρουμανία για μια καλύτερη δουλειά. Κατά τη διάρκεια της ζωντανής εκπομπής, η Αγγελική Νικολούλη συνομίλησε με τον σύντροφο της αγνοούμενης στη Ρουμανία. Ο ίδιος ανέφερε πως η Μόνικα «ζει και βασιλεύει» και υπέδειξε κάποια άλλα πρόσωπα, που πιθανότατα γνωρίζουν που βρίσκεται. Δήλωσε πρόθυμος να βοηθήσει στις έρευνες για τον εντοπισμό της.

Το «Τούνελ» συνάντησε στη Δράμα την ξαδέλφη της αγνοούμενης μητέρας τριών παιδιών, η οποία έκανε τη δήλωση εξαφάνισης στην ελληνική αστυνομία. «Με πήρε τηλέφωνο η αδελφή της, που ζει στην Ιταλία για να με ενημερώσει πως έχει εξαφανιστεί από το Φεβρουάριο. Τα τελευταία είκοσι χρόνια έμενε στην Κυπαρισσία. Κανένας δεν ενδιαφέρθηκε και δεν ήθελε να ανακατευτεί γιατί φοβόντουσαν. Η ζωή της δεν ήταν εύκολη, την κακοποιούσε ο σύζυγός της και αναγκάστηκε να τον χωρίσει. Στην πορεία σύναψε σχέση με κάποιον συμπατριώτη της, όπου κι εκείνος της φερόταν βίαια. Πιστεύω πως η Μόνικα δε ζει. Ας μιλήσουν όσοι ξέρουν, τι φοβούνται;», αναρωτήθηκε.

Το μεγαλύτερο από τα τρία παιδιά της αγνοούμενης τόνισε: «Δεν περνούσε καλά με τον σύντροφό της. Κακοποιούσε εκείνη και τον μικρό μου αδελφό.»

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις