Τετάρτη, 22 Μαΐ
22oC Αθήνα

Μετρό Θεσσαλονίκης: Η νέα ημερομηνία που έδωσε ο Νίκος Ταχιάος για την παράδοση του έργου στους πολίτες

Μετρό Θεσσαλονίκης: Η νέα ημερομηνία που έδωσε ο Νίκος Ταχιάος για την παράδοση του έργου στους πολίτες

Το Μετρό Θεσσαλονίκης ολοκληρώνεται, κάποιοι έχουν περιηγηθεί σε σταθμούς, αλλά μέχρι σήμερα το έργο δεν έχει παραδοθεί στους πολίτες…

Το Νοέμβριο θα τεθεί σε λειτουργία το Μετρό της Θεσσαλονίκης, υπογράμμισε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Ταχιάος, που ήταν παρών στη δοκιμαστική διαδρομή κατά μήκος όλης της βασικής γραμμής. Μάλιστα, το δρομολόγιο έκανε στάση και στο Σταθμό Βενιζέλου, που θα είναι έτοιμος έως το καλοκαίρι.

13 σύγχρονοι σταθμοί με κεντρική αποβάθρα 18 υπεραυτόματοι συρμοί που θα κινούνται χωρίς οδηγό, συστήματα αυτόματων θυρών για τη μέγιστη ασφάλεια του κοινού.

Με την ολοκλήρωση της βασικής γραμμής και της επέκτασης προς καλαμαριά η οποία αναμένεται έξι με 8 μήνες αργότερα το μετρό θα εξυπηρετεί καθημερινά 313.000 επιβάτες.

Ο υφυπουργός Υποδομών, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της «ΑΚΤΩΡ» Αλέξανδρο Εξάρχου, έκαναν το δρομολόγιο της βασικής γραμμής του Μετρό Θεσσαλονίκης, που είναι διάρκειας περί τα 17 λεπτά και η μεταφορική του ικανότητα αφορά σε 18.000 επιβάτες ανά ώρα και ανά κατεύθυνση.

«Η διήμερη επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη, που ξεκίνησε και με τη συμμετοχή του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα, τελειώνει με τη βεβαιότητα ότι τον Νοέμβριο του 2024 θα έχουμε παραδώσει σε λειτουργία το μετρό της Θεσσαλονίκης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ταχιάος και πρόσθεσε:

«Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό στοίχημα για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και δεν αφορά μόνο τη βελτίωση της ζωής της πόλης, αλλά νομίζω ότι είναι μια μεγάλη καμπή για την αυτοπεποίθηση της πόλης και να δει το μέλλον της διαφορετικά».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις