Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Μετρό Θεσσαλονίκης – Νίκος Ταχιάος: Κάποιοι κάνουν ανταρτοπόλεμο, αλλά εμείς συνεχίζουμε

Μετρό Θεσσαλονίκης – Νίκος Ταχιάος: Κάποιοι κάνουν ανταρτοπόλεμο, αλλά εμείς συνεχίζουμε

Στην τελική ευθεία το Μετρό Θεσσαλονίκης που αναμένεται να λειτουργήσει τέλη του 2023, όπως ανακοίνωσε από τη ΔΕΘ 2021 ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο «όχι» από το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης στο αίτημα 304 πολιτών για άμεση παύση των εργασιών στον σταθμό Βενιζέλου, αναφέρθηκε, ανάμεσα σε άλλα, ο Νίκος Ταχιάος, πρόεδρος της Αττικό Μετρό.

Αναφερόμενος, λοιπόν, στις αντιδράσεις που εξακολουθούν να υπάρχουν για το Μετρό Θεσσαλονίκης και την απόσπαση των αρχαιοτήτων στον σταθμό «Βενιζέλου» ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Νίκος Ταχιάος μίλησε στον Real Fm 107,1 και είπε:

«Προσπαθούν να μας βάλουν εμπόδια, αλλά η απόφαση (σ.σ. το χτεσινό «όχι» από το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης στο αίτημα 304 πολιτών για έκδοση προσωρινής διαταγής με στόχο την άμεση παύση των εργασιών στον σταθμό Βενιζέλου) μιλά από μόνη της.

Μάλιστα ο κ. Ταχιάος εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι δικαστικές μάχες δεν θα τελειώσουν για το Μετρό Θεσσαλονίκης, καθώς κάποιοι επιμένουν να κάνουν ανταρτοπόλεμο.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, ακόμη μία προσφυγή έχει ήδη κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης για μετακίνηση των αρχαιοτήτων στον σταθμό της Βενιζέλου πλέον της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που κατατέθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης και θα συζητηθεί τον προσεχή Ιανουάριο.

Ακούστε όλα όσα είπε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό:

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις