Τρίτη, 30 Απρ.
18oC Αθήνα

Μετρό Θεσσαλονίκης: Οι τελευταίες πινελιές στο μεγάλο έργο, πότε θα παραδοθεί στους πολίτες

Μετρό Θεσσαλονίκης: Οι τελευταίες πινελιές στο μεγάλο έργο, πότε θα παραδοθεί στους πολίτες

Το Μετρό Θεσσαλονίκης ετοιμάζεται πάνω από 20 χρόνια, αλλά ακόμα δεν έχει παραδοθεί. Όταν συμβεί αυτό, θεωρείται βέβαιο ότι θα αλλάξει τα δεδομένα των μετακινήσεων στην πόλη…

Μετά από αλλεπάλληλες αναβολές και καθυστερήσεις, το Μετρό Θεσσαλονίκης ολοκληρώνεται, έστω και αν αυτό δεν αναμένεται να συμβεί στο πρώτο μισό της χρονιάς. Το πολύπαθο και χρονοβόρο έργο θα παραδοθεί μέσα στο 2023, με τους εργάτες να δουλεύουν πυρετωδώς. Ο σχεδιασμός είναι πολύπλευρος και το μετρό αναμένεται να εξυπηρετεί καθημερινά δεκάδες χιλιάδες πολίτες στην καρδιά της πόλης. Επιπλέον αναμένεται να κατασκευαστούν και 16 νέα σχολεία, στα οποία θα πηγαίνουν 5.000 μαθητές.

«Τέλη του 2023 το Μετρό Θεσσαλονίκης θα έχει ολοκληρωθεί» δήλωσε ο υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, ο οποίος αναφέρθηκε και στα μεγάλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

«Το μετρό τελειώνει και το επόμενο διάστημα θα υπογράψουμε τη σύμβαση για τις πρόδρομες εργασίες για τη δυτική Θεσσαλονίκη, παράλληλα εξελίσσεται ο σχεδιασμός και με το FLYOVER και με τα αντιπλημμυρικά έργα και με το δικαστικό μέγαρο και θέλει πολλή ώρα για να σας αναπτύξω το πλήρες σχέδιο μας για τη Θεσσαλονίκη. Η Θεσσαλονίκη και για τον Κώστα Καραμανλή και για όλη την ηγεσία του υπουργείου είναι πρώτη προτεραιότητα», τόνισε ο υπουργός.

Ο Γιώργος Καραγιάννης, αναφέρθηκε και στα άμεσα σχέδια του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την κατασκευή νέων σχολικών μονάδων, επισημαίνοντας ότι: “Το σχέδιό μας του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών εξελίσσεται και, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, θα ξεκινήσουμε την κατασκευή ουσιαστικά των 16 σχολικών μονάδων για τη Θεσσαλονίκη”.

Οι 16 σχολικές μονάδες που θα κατασκευαστούν αναμένεται να εξυπηρετήσουν περίπου 5.000 μαθητές.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις