Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Μέτσοβο: Μαρτυρίες και νέες εικόνες από τη φωτιά σε λεωφορείο με 52 μαθητές

Μέτσοβο: Μαρτυρίες και νέες εικόνες από τη φωτιά σε λεωφορείο με 52 μαθητές

Το λεωφορείο που μετέφερε μαθητές πήρε φωτιά στο Μέτσοβο αλλά ευτυχώς όλα τα παιδιά βγήκαν με ασφάλεια. Τα λόγια των παιδιών είναι χαρακτηριστικά…

«Μαμά πήρε φωτιά το λεωφορείο, μην ανησυχείς, είμαστε όλοι καλά». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια που άκουσε η μητέρα του 16χρονου Μηνά, όταν δέχθηκε κλήση στο κινητό της από τον γιο της, ο οποίος ήταν ένας από τους 52 μαθητές που βρισκόταν στο λεωφορείο που πήρε φωτιά, το μεσημέρι της Κυριακής των Βαϊων, λίγο μετά την έξοδο της Εγνατίας προς το Μέτσοβο.

Οι μαθητές επέστρεφαν στην Θεσσαλονίκη αφού είχαν ολοκληρώσει την σχολική τους εκδρομή στην Κέρκυρα, όταν περίπου στις 14:40 μία μαθήτρια αντιλήφθηκε την μυρωδιά του καμένου, γεγονός το οποίο μοιράστηκε και με τους φίλους της, αν και εκείνοι δεν συμφωνούσαν μαζί της. «Παιδιά μυρίζει έντονα καμένο» επέμενε και άμεσα ενημέρωσε τον οδηγό του λεωφορείου, όπως και τον διευθυντή που έτυχε να τους συνοδεύει στην εκδρομή.

«Η φωτιά ξεκίνησε από την πίσω πλευρά, από την γαλαρία και έφτασε μέχρι και την τέταρτη σειρά των θέσεων από το τέλος. Τα αντανακλαστικά του οδηγού και του διευθυντή ήταν πολύ γρήγορα, καθώς άκουσαν την μαθήτρια η οποία ανησυχούσε για την μυρωδιά. Κατέβασαν τα παιδιά από το λεωφορείο, χωρίς να υπάρξει κάποιος πανικός, κι αυτό είναι το σημαντικό, ήταν ασφαλείς» περιγράφει η κα Μίκα Γεωργιάδου, μητέρα ενός 16χρονου μαθητή, και προσθέτει πως ο γιος της κοιμόταν όταν συνέβη το περιστατικό, οπότε δεν αντιλήφθηκε αρχικά τι είχε συμβεί.

Σύμφωνα με την κα Γεωργιάδου, την στιγμή που η μαθήτρια ενημέρωσε τον οδηγό για την μυρωδιά, τότε άρχισαν να βγαίνουν και οι πρώτοι καπνοί. «Υπήρξαν κάποια κλάματα από κορίτσια που ταράχτηκαν, όπως και η μαθήτρια που το αντιλήφθηκε, το ένιωσε σαν περιστατικό λίγο περισσότερο από όλα τα παιδιά.

Ο γιος μου με πήρε τηλέφωνο και μου είπε “μαμά πήρε φωτιά το λεωφορείο”. Εγώ νόμιζα ότι αστειεύεται για να δει την αντίδρασή μου, δεν ήθελα να το πιστέψω είναι η αλήθεια». Την στιγμή της κλήσης, όπως λέει η ίδια, παρακολουθούσε στις ειδήσεις το μνημόσυνο για τις 40 ημέρες από την σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.

«Οπότε, όταν το άκουσα, αρχικά ταράχτηκα. Τον ρώτησα τι έγινε, πώς έγινε, αν είναι καλά ο ίδιος αλλά και τα υπόλοιπα παιδιά. Τον άκουγα πολύ ψύχραιμο, και μου είπε να μην ανησυχώ. Μου εξήγησε πως είναι καλά και ότι κατέβηκαν γρήγορα από το λεωφορείο και ειδοποιήθηκε άμεσα η πυροσβεστική, όπως και τους απομάκρυναν από το σημείο για λόγους ασφαλείας».

Οι μαθητές επέστρεψαν στην Θεσσαλονίκη περίπου στις 20:00 και οι περισσότεροι ήταν ήρεμοι, σαν να μην συνέβη το περιστατικό, όπως αναφέρει η κα Γεωργιάδου. «Αγκαλιάσαμε τα παιδιά μας και ρωτήσαμε πως πέρασαν στην εκδρομή τους. Δεν θέλαμε να το συνεχίσουμε, γιατί δεν θέλαμε να τρομοκρατηθούν, εφόσον οι καθηγητές είχαν καταφέρει να διατηρήσουν το καλό κλίμα της εκδρομής. Είναι εξαιρετικά σημαντικό, ότι έκαναν οτιδήποτε μπορούσαν για να παραμείνουν ήρεμα τα παιδιά».

Πηγή: thesstoday.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις