Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Μικρή Μελίνα: Αιφνιδιαστική τροπή στη δίκη για τον θάνατό της!

Μικρή Μελίνα: Αιφνιδιαστική τροπή στη δίκη για τον θάνατό της!

Νέα εξέλιξη στην δίκη για την τραγωδία της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη. Πέρα από κάθε προσδοκία το δικαστήριο δεν έβγαλε ετυμηγορία για την αναισθησιολόγο που κάθεται στο εδώλιο για την υπόθεση. Νωρίτερα σήμερα, Τετάρτη (16.12.2020), υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου είχε ζητήσει την ενοχή της κατηγορουμένης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, το δικαστήριο, μετά και την πρόταση του εισαγγελέα και τις αγορεύσεις των συνηγόρων, δεν εξέδωσε την απόφασή του. Αντίθετα, ζήτησε την διενέργεια πραγματογνωμοσύνης από συγκεκριμένους γιατρούς – που όρισε το ίδιο το δικαστήριο – καρδιολόγο, ιατροδικαστή και αναισθησιολόγο, προκειμένου να απαντηθούν συγκεκριμένα ιατρικά ζητήματα. Παράλληλα, το δικαστήριο διέκοψε την συνεδρίασή του για τις 15 Ιανουαρίου 2021 οπότε και θα λάβει την απόφασή του.

Μικρή Μελίνα: Ενοχή της αναισθησιολόγου είχε προτείνει ο εισαγγελέας

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή της αναισθησιολόγου υποστηρίζοντας πως έγινα λανθασμένες ενέργειες που οδήγησαν στο θάνατο της 4χρονης. Την ίδια ώρα υπογράμμισε ότι δεν αποδείχτηκε πως υπήρξε αλλεργική αντίδραση, όπως είπε στην απολογία της η αναισθησιολόγος. Ο εισαγγελικός λειτουργός ανέφερε ότι δεν αποδείχθηκε πως υπήρξε αλλεργική αντίδραση, όπως υποστηρίζει η αναισθησιολόγος. Όπως επεσήμανε, υπήρξε αφενός αδράνεια ενός περίπου 20λεπτου από την στιγμή που το παιδί εμφάνισε βρογχοσπασμό και αφετέρου λανθασμένη αντιμετώπιση αυτού του βρογχοσπασμού.

Υπεράσπιση και Πολιτική Αγωγή για τη διακοπή 

Μετά το τέλος της σημερινής (σ.σ. 16.12.2020) ακροαματικής διαδικασίας, η κ. Αθηνά Σπανάκη, εκ των συνηγόρων υπεράσπισης της αναισθησιολόγου, ανέφερε πως αυτή η κίνηση του δικαστηρίου γίνεται για να λυθούν κάποιες απορίες. «Η αντιμετώπιση της εντολέα μας ήταν η ενδεδειγμένη κατά τη διάρκεια του χειρουργείου και κατά συνέπεια το δικαστήριο θα πρέπει να αξιολογήσει και αυτή τη θέση. Διόρισε πραγματογνώμονες και περιμένουμε το αποτέλεσμα», επεσήμανε, μεταξύ άλλων, η κ. Σπανάκη.

Click4more: Μικρή Μελίνα: Κόλαφος ο εισαγγελέας – Το κρίσιμο 20λεπτο αδράνειας που κόστισε τη ζωή της 4χρονης

Από τη πλευρά του ο δικηγόρος της οικογένειας Παρασκάκη, κ. Κοκολάκης ανέφερε: «Πρόκειται μία απόφαση που μας ξάφνιασε γιατί είμαστε συνηθισμένοι μετά από τις αγορεύσεις να έχουμε απόφαση. Ωστόσο, μας ξάφνιασε θετικά γιατί έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη.

Μία απόφαση που μας ξάφνιασε γιατί δεν είμαστε συνηθισμένοι μετά τις αγορεύσεις να γίνεται κάτι τέτοιο. Μας ξάφνιασε θετικά. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Έχουμε εμπιστοσύνη απόλυτη και στους ανθρώπους που θα διενεργήσουν την πραγματογνωμοσύνη».

Η απολογία της αναισθησιολόγου

Υπενθυμίζεται ότι κατά την απολογία της η αναισθησιολόγος περιέγραψε με λεπτομέρεια τους χειρισμούς που ακολούθησε στο χειρουργείο. Δήλωσε ότι έκανε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να σώσει το παιδί και ότι η 4χρονη Μελίνα παρουσίασε μια εξαιρετικά σπάνια επιπλοκή, κατά τη διάρκεια ενός συνηθισμένη χειρουργείου.

Μικρή Μελίνα: Το χρονικό της τραγωδίας

Το πρωί της Κυριακής 27 Δεκεμβρίου 2015 η 4χρονη Μελίνα από τη Νεάπολη εισήχθη στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου, προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργείο για «κρεατάκια».

Αρχικά η μικρή Μελίνα πέρασε από προεγχειρητικό έλεγχο όπου, σύμφωνα με τους γιατρούς, δεν παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα.

Την Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015 το άτυχο κοριτσάκι εισάγεται για το προγραμματισμένο χειρουργείο με τους γιατρούς να προχωρούν στην αφαίρεσή τους και στην τοποθέτηση σωλήνων στα αυτιά.

Κατά την διάρκεια της ανάνηψης η 4χρονη Μελίνα παρουσίασε επιπλοκές με τους γιατρούς να την διασωληνώνουν ξανά και να την μεταφέρουν σε κρίσιμη κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων στο ΠΑΓΝΗ.

Στις 6 τα ξημερώματα της Τρίτης 29 Δεκεμβρίου 2015 το 4χρονο κορίτσι άφησε την τελευταία της πνοή.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις