Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Μητσοτάκης: Ο νέος αυτοκινητόδρομος και τα στιγμιότυπα στα Τρίκαλα που κέντρισαν τα βλέμματα (pics)

Μητσοτάκης: Ο νέος αυτοκινητόδρομος και τα στιγμιότυπα στα Τρίκαλα που κέντρισαν τα βλέμματα (pics)

Με περπάτημα σε κεντρικούς δρόμους των Τρικάλων ξεκίνησε την περιοδεία του σε Τρίκαλα και Καρδίτσα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Κατά τη περιήγησή του συζήτησε με πολίτες που περίμεναν τη σειρά τους έξω από κεντρικό μαγαζί τηρώντας τα μέτρα προστασίας. Είχε, επίσης, συνομιλία με μαθητές δημοτικού που επέστεψαν στο σχολείο και φωτογραφήθηκε με άνδρες και γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας που χρησιμοποιούν ποδήλατα στον πεζόδρομο της πόλης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε, επίσης, την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολλούς καταστηματάρχες σε μικρά μαγαζιά της πόλης. Κάνοντας μια στάση έξω από κεντρικό καφέ συνομίλησε με τον ιδιοκτήτη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της εστίασης.

Ομιλία για την πρόοδο των εργασιών του οδικού άξονα Ε65

«Είναι μία σπουδαία μέρα σήμερα, όχι μόνο για τα Τρίκαλα, όχι μόνο για τη Δυτική Θεσσαλία, αλλά για τη Δυτική Μακεδονία, για την Ήπειρο, καθώς είμαστε πια στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε, ότι το εμβληματικό αυτό έργο Ε65, θα ολοκληρωθεί. Θα γίνει πράξη ένα όραμα πολλών δεκαετιών. Και αρκεί να κοιτάξει κανείς τον χάρτη, για να διαπιστώσει ότι ο Ε65, είναι ένας δρόμος ο οποίος πατάει πάνω στη σπονδυλική στήλη της Ελλάδας», τόνισε ο Πρωθυπουργός σε εκδήλωση για την πρόοδο των εργασιών κατασκευής του οδικού άξονα Ε65 η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Τσιτσάνη.
 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις εντατικές προσπάθειες που έγιναν προκειμένου να ξεκινήσει το έργο που είχε μπλοκαριστεί από την ΕΕ. «Έχω κάνει πολλαπλές επικοινωνίες ο ίδιος με τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού και καταφέραμε και πείσαμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να δώσει τελικά το πράσινο φως για να μπορέσει να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν αυτό το σημαντικό έργο. Κάτι το οποίο δεν είχαμε καταφέρει εδώ και πολλά χρόνια και πολλοί θα πίστευαν -όταν ήρθαμε στα πράγματα- ότι δεν θα ήταν εφικτό να ολοκληρωθεί ποτέ ο Ε65 τουλάχιστον με τη μορφή της σύμβασης παραχώρησης», ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
Επεσήμανε δε την ιδαίτερη σημασία που θα έχει ο Ε65 όχι μόνο για τα Τρίκαλα αλλά και για τη Δυτική Μακεδονία μετά την απολιογνιτοποίηση. «Η διαδικασία απολιγνιτοποίησης δημιουργεί εύλογη ανησυχία, αλλά ταυτόχρονα ανοίγει και σημαντικές νέες προοπτικές για τη Δυτική Μακεδονία. Προοπτικές που για να μπορέσουν όμως να γίνουν πράξη θα πρέπει να σπάσει και η απομόνωση της Δυτικής Μακεδονίας προς το Νότο και να είναι πολύ πιο εύκολα προσβάσιμη προς την Αθήνα και προς όλη τη νότια Ελλάδα», τόνισε.
 
To κυβερνητικό κλιμάκιο που συνοδεύει τον Πρωθυπουργό αποτελείται από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωνσταντίνο Σκρέκα, τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης,   Σπύρο – Παναγιώτη Λιβανό, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού, Θανάση Κοντογεώργη, τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών, Γιώργο Καραγιάννη, τον Διευθύνων Σύμβουλο της ΔΕΗ, Γιώργο Στάσση και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο. Παρών στην εκδήλωση που έγινε στα Τρίκαλα ήταν, επίσης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας και Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις