Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Μονή Εσφιγμένου: Τι δηλώνει ο ηγούμενος για την είσοδο Ρώσων ακροδεξιών

Μονή Εσφιγμένου: Τι δηλώνει ο ηγούμενος για την είσοδο Ρώσων ακροδεξιών

Για την είσοδο Ρώσων ακροδεξιών στο υπό κατάληψη κεντρικό κτίριο της Μονής Εσφιγμένου από Ρώσους ακροδεξιούς μίλησε ο ηγούμενος της μονής, ο αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος.

Το κεντρικό κτίριο της μονής Εσφιγμένου είναι σε κατάληψη εδώ και χρόνια από την «Εκκλησία Γνήσιων Ορθοδόξων».

Ο αρχιμανδρίτης μιλώντας στο MEGA ανέφερε πως οι Ρώσοι πήραν την άδεια των καταληψιών για να μπουν και να υψώσουν τη σημαία τους, και μάλιστα είπε πως υπάρχει ίδια σημαία στο αρχονταρίκι της μονής.

Όπως είπε επίσης το βίντεο έχει τραβηχτεί πριν την έναρξη του πολέμου.

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει επηρεάσει όλο τον κόσμο. Όταν σταματούν οι σκέψεις και τα λόγια, αρχίζουν τα όπλα. Έπεσε στην αντίληψή μας βίντεο που παρουσιάσαμε που δείχνει κάποιους Ρώσους στο Άγιο Όρος με επικεφαλής έναν ιερωμένο, να κρατούν σημαία της τσαρικής αυτοκρατορίας, που χρησιμοποιούν οι υπερεθνικιστές, οι ακροδεξιοί. Το βίντεο έπεσε τώρα στην αντίληψή μας, έχει τραβηχτεί εν μέσω πανδημίας», ανέφερε ο γέροντας Βαρθολομαίος.

«Έχω δει πολλές φορές ανθρώπους να κρατούν αυτή τη σημαία μέσα στο Άγιο Όρος. Όσες φορές είναι μπροστά μου, τους φωνάζω να τη μαζέψουν, γιατί απαγορεύεται. Χρησιμοποιούν παράνομα το όνομα της μονής μου. Δε γνωρίζω σε τι χέρια θα πέσει αυτό το βίντεο και πώς θα χρησιμοποιήσουν το όνομα της μονής. Το Άγιο Όρος είναι τόπος προσευχής, δεν είναι για τουρισμό ή προπαγάνδα», συνέχισε ο ίδιος.

«Οι καταληψίες του μοναστηριού πήραν έγκριση για να μπουν μέσα με σηκωμένη τη σημαία. Αν δει κάποιος την καταγγελία που κάναμε, θα δει ότι υπάρχει ίδια σημαία στο αρχονταρίκι της μονής. Είναι άγνωστη η καταγωγή των καταληψιών, προφανώς υπάρχουν και ρωσόφωνοι. Τέτοια φαινόμενα δημιουργούν ρωσική συνείδηση στον κόσμο», είπε κλείνοντας ο ηγούμενος.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις