Σάββατο, 27 Απρ.
21oC Αθήνα

Μονή Ντουραχάνης: Ταξίδι στο μέρος που έζησε ο «Άγιος των φτωχών της Ηπείρου»

Μονή Ντουραχάνης: Ταξίδι στο μέρος που έζησε ο «Άγιος των φτωχών της Ηπείρου»

Ο μακαριστός γέροντας Αθανάσιος της Ντουραχάνης έζησε στην Ήπειρο. Το λαμπρό του έργο συνεχίζει να εμπνέει στο πέρασμα των δεκαετιών…

Λίγο έξω από τα Γιάννενα σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία με καταπληκτική θέα προς την Λίμνη, το νησάκι και την πόλη των Ιωαννίνων βρίσκεται η Ι.Μ Ντουραχάνης όπου έζησε και έδρασε ο μακαριστός γέροντας Αθανάσιος της Ντουραχάνης.

Ένας γέροντας που πλέον χαρακτηρίζεται ως ο «Άγιος των φτωχών της Ηπείρου» καθώς όταν πήρε την απόφαση να μονάσει δεν θέλησε να ζήσει σε κάποιο απομακρυσμένο μοναστήρι μακριά από τα εγκόσμια αλλά να παραμείνει δίπλα στους λαϊκούς ανθρώπους και μέσα από το έργο του και τις πράξεις του να βοηθήσει όπου και όπως μπορούσε.

Έτσι λοιπόν εγκαταστάθηκε στο Ντουραχάνι αναστήλωσε εκ θεμελίων την Μονή, αργότερα δημιούργησε οικοτροφείο, Δημοτικό και Γυμνάσιο για παιδιά ορφανά ή από απομακρυσμένα χωριά της Ηπείρου και κατάφερε να ενώσει μια ολόκληρη πόλη και όλοι μαζί να δημιουργήσουν το “Άνθος” της Ηπείρου.

Ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που βρίσκεται δίπλα σε όποιον Ηπειρώτη το έχει ανάγκη. Δείτε το βίντεο της ομάδας Up Stories και μάθετε τόσο για την μακρά ιστορία την Μονής Ντουραχάνης όσο και λεπτομέρειες για την ζωή και το έργο του Γέροντα Αθανασίου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις