Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Μονοκινητήριο αεροσκάφος έπεσε στη θάλασσα στο Ηράκλειο – Νεκρός ο ένας εκ των δυο επιβατών

Μονοκινητήριο αεροσκάφος έπεσε στη θάλασσα στο Ηράκλειο – Νεκρός ο ένας εκ των δυο επιβατών

Ένα θρίλερ παίχτηκε στην Κρήτη, καθώς μονοκινητήριο αεροσκάφος έπεσε στη θάλασσα στο Ηράκλειο πολύ κοντά στο Κακό Όρος. Στο αεροσκάφος επέβαιναν δυο άτομα εκ των οποίων το ένα ήταν σώο, αλλά το δεύτερο έχασε τελικά τη μάχη για τη ζωή.

Ο δεύτερος επιβαίνων στο αεροσκάφος που έπεσε στο Ηράκλειο, φάνηκε από την αρχή ότι είναι σε κρίσιμη κατάσταση, διότι ανασύρθηκε από το νερό χωρίς να έχει τις αισθήσεις του. Αμέσως του έγινε ΚΑΡΠΑ. Τελικά όμως, η προσπάθεια να σωθεί έπεσε στο κενό, καθώς έχασε τη ζωή του, όπως ανέφερε η ΕΡΤ. 

Ο επιβάτης που έχασε τη ζωή του όταν το αεροσκάφος έπεσε στην θαλάσσια περιοχή του Ηρακλείου φαίνεται πως ήταν ένας Ινδονήσιος 68 ετών. Ο άλλος επιβάτης που σώθηκε φαίνεται να είναι ένας 26χρονος Νοτιοαφρικανός. Ο διασωθείς και η σωρός του άτυχου άνδρα μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Το σήμα SOS και το δεύτερο αεροσκάφος

Το μονοκινητήριο αεροσκάφος που έπεσε στην Κρήτη ήταν νηολογίου Ινδονησίας. Το αεροσκάφος είχε φτάσει χθες (14.12.2022) στο Ηράκλειο από την Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου και επόμενος σταθμός του θα ήταν η Ουργκάντα της Αιγύπτου. Το αεροπλάνο έφυγε σήμερα το πρωί από το Ηράκλειο, αλλά την ώρα που βρισκόταν κοντά στο Κακό Όρος φαίνεται να παρουσιάστηκε πρόβλημα και ο πιλότος εξέπεμψε σήμα SOS στις 9:55.

Μαζί με το μονοκινητήριο που έπεσε απογειώθηκε ένα ακόμη ανάλογο αεροσκάφος, με το οποίο θα έκαναν μαζί το ταξίδι, ανέφερε η ΕΡΤ, που τόνισε ότι το δεύτερο αεροπλάνο δεν είχε πρόβλημα, αλλά επέστρεψε τελικά πίσω με ασφάλεια στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου.

Άμεση κινητοποίηση

Στο σημείο όπου έπεσε το αεροσκάφος, έσπευσαν αμέσως σκάφη του Λιμενικού και της 3ης ΕΜΑΚ. Το αεροσκάφος που έπεσε στην θαλάσσια περιοχή του Ηρακλείου της Κρήτης άρχισε να βυθίζεται. Οι δυο επιβάτες βρέθηκαν στο νερό και κρατήθηκαν από τα συντρίμμια, πριν το αεροπλάνο βυθιστεί τελικά.

Οι σωστικές δυνάμεις εντόπισαν γρήγορα τον έναν εκ των δυο επιβαινόντων και τον βοήθησαν να ανέβει σε σκάφος του Λιμενικού, ενώ αμέσως ξεκίνησαν έρευνες και για τον δεύτερο επιβάτη του αεροσκάφους. Στο σημείο βρέθηκε από την πρώτη στιγμή και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

 

«Είδα τον έναν να κολυμπάει»

Ο αερολιμενάρχης Γιώργος Πλιάκας μίλησε στο neakriti.gr για την πτώση του αεροσκάφους και περιέγραψε το τι είδε τις πρώτες στιγμές του ατυχήματος: «Απογειώθηκε πριν από καμία ώρα και έπεσε περίπου 3-5 ναυτικά μίλια. Τον ένα τον είδα να κολυμπάει για τον άλλο δεν γνωρίζω ακόμη την κατάστασή του».

Oι αρχές διεξάγουν έρευνα για τα αίτια της πτώσης.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις