Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Μόρια: “Μπαρούτι έτοιμο να εκραγεί η Λέσβος”! Ενισχύθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις μετά τα επεισόδια [video]

Μόρια: “Μπαρούτι έτοιμο να εκραγεί η Λέσβος”! Ενισχύθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις μετά τα επεισόδια [video]

Ως «μπαρούτι έτοιμο να εκραγεί» χαρακτήρισε το νησί της Λέσβου ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης. Απελπισμένοι τόσο οι κάτοικοι όσο και οι πρόσφυγες…

Ως «μπαρούτι έτοιμο να εκραγεί» χαρακτήρισε το νησί της Λέσβου ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, για τα όσα έγιναν στη χθεσινή πορεία διαμαρτυρίας των αιτούντων άσυλο, προσθέτοντας ότι ακολούθησε μία «ήρεμη νύχτα».

«Οι κάτοικοι δεν έχουν άλλη υπομονή και οι πρόσφυγες έχουν κουραστεί να περιμένουν εκεί μήνες – χρόνια», συμπλήρωσε. Οι χθεσινές διαμαρτυρίες ήταν πρωτοφανείς για το νησί, καθώς πάνω από 2.000 αιτούντες άσυλο που παραμένουν εγκλωβισμένοι εκεί ξεκίνησαν πορεία από τη Μόρια προς την πόλη της Μυτιλήνης.

Στο κέντρο σημειώθηκαν επεισόδια, μεταξύ των διαμαρτυρόμενων και των αστυνομικών, τα οποία συνεχίστηκαν και στο χωριό της Μόριας, από όπου πέρασαν οι πρόσφυγες και μετανάστες, επιστρέφοντας στο ΚΥΤ, προκαλώντας την αντίδραση των κατοίκων.

Ο Κ.Μουτζούρης είπε πως οι διαμαρτυρόμενοι παρέμειναν επί 6,5 ώρες στην πλατεία Σαπφούς, ενώ μετά από επικοινωνία του ίδιου με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, οι αστυνομικές δυνάμεις του νησιού ενισχύθηκαν με μια διμοιρία. Των γεγονότων ακολούθησε σύσκεψη με τον δήμαρχο του νησιού.

Σχολιάζοντας τέλος την τροπολογία που κατατέθηκε για τις ΜΚΟ, είπε πως τον είχε ενημερώσει ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νότης Μηταράκης. «Ήταν αίτημά μας, περιμένουμε να δούμε τι περιέχει», κατέληξε.

Πηγή: ΑΝΤ1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Εύβοια: Πέθανε αγγελούδι τριών ετών! Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο νοσοκομείο Χαλκίδας

Κρήτη: Βαριά καμπάνα σε γιατρό για τη σεξουαλική κακοποίηση του ανήλικου γιου της πρώην συζύγου του!

Κρήτη: Η απίστευτη περιπέτεια επιχειρηματία που έθαψε χαρτονομίσματα των 500 ευρώ! Η ανατροπή δεδομένων

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις