Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Μπλόκα αγροτών: Νέα ένταση στις Σέρρες – Προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό [vids]

Μπλόκα αγροτών: Νέα ένταση στις Σέρρες – Προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό [vids]

Έκλεισε η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Σερρών στο ύψος του Λευκώνα, με τους αγρότες και κτηνοτρόφους που βρίσκονται στο σημείο για τέταρτη ημέρα σήμερα να επιχειρούν εκ νέου τη μετάβασή τους στο τελωνείο του Προμαχώνα, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Συγκεκριμένα, μικρή ένταση επικράτησε όταν οι αστυνομικοί εμπόδισαν τους αγρότες να περάσουν στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Σερρών, έξω απο τον Λευκώνα.

Όπως ανέφερε το δελτίο του ΑΝΤ1 οι αγρότες με τρία γεωργικά μηχανήματα και οι υπόλοιποι πεζοί βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις αστυνομικές δυνάμεις, ζητώντας να τους αφήσουν να φτάσουν στο τελωνείο. Οι διαπραγματεύσεις δεν έφεραν αποτέλεσμα και υπήρξε μικρή ένταση καθώς οι αγρότες επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό με τους αστυνομικούς να τους απωθούν με τις ασπίδες τους.

Τα πνεύματα τώρα έχουν ηρεμήσει ωστόσο αγρότες και κτηνοτρόφοι έθεσαν σε εφαρμογή τα εναλλακτικά τους σχέδια, αφού επιχειρούν να φτάσουν στο τελωνείο του Προμαχώνα απο δύο άλλες διαφορετικές κατευθύνσεις.

Ήδη με τα τρακτέρ μας επιχειρούμε τη μετάβασή μας στο τελωνείο του Προμαχώνα απο δύο διαφορετικές κατευθύνσεις, κινούμενοι σε χωράφια, αλλά και παρακαμπτήριους δρόμους και όπου πάμε”, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγρότης της περιοχής, Διαμαντής Διαμαντόπουλος.

Όπως μάλιστα δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μέλη της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου του Προμαχώνα “είτε με το καλό, είτε όχι, εμείς σήμερα θα φτάσουμε στο τελωνείο”.

“Μπλόκο” της αστυνομίας και στο τελωνείο Ευζώνων

Στα διόδια πριν το τελωνείο των Ευζώνων, στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ σταμάτησαν τους αγρότες του Δήμου Παιονίας που κατευθύνονταν στο σημείο, οι αστυνομικές δυνάμεις και αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών.
 
“Εμείς θέλουμε να πάμε στο τελωνείο των Ευζώνων, όχι για να το κλείσουμε και να δημιουργήσουμε προβλήματα, αλλά για να διαμαρτυρηθούμε ειρηνικά”, επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγρότης, Βασίλης Σύγκος.

Η δύναμη των αγροτών ανέρχεται σε 80 τρακτέρ, ενώ στο σημείο καταφθάνουν και άλλοι συνάδελφοί τους.

Με τα τρακτέρ στα διόδια των Μαλγάρων

Στα διόδια των Μαλγάρων έφτασαν με τα τρακτέρ τους, αγρότες της ευρύτερης περιοχής και ήδη παρέταξαν τα οχήματά τους στην ακρή του οδοστρώματος, όπως τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ένας εκ των δύο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής, Κώστας Ανεστίδης, αγρότης και μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων Ελλάδας.

Στο σημείο, αναμένονται σήμερα συνάδελφοί τους απο την Χαλάστρα, ενώ και αύριο το μπλόκο θα ενισχυθεί. Ακόμη δεν έχει ληφθεί απόφαση για κάποια κινητοποίηση και όπως ανέφερε ο κ. Ανεστίδης “πρώτα θα συγκεντρωθούμε όλοι και στη συνέχεια απο κοινού θα συναποφασίσουμε τη δράση μας”.

Υπενθυμίζεται ότι στην κινητοποίηση συμμετέχουν άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα από τις εξής περιοχές: Μάλγαρα, Κύμινα, Χαλάστρα, Σίνδος, ‘Αδενδρο, Βαλμάδα και Βραχιά.

Την ίδια ώρα οι αγρότες σε όλη τη χώρα οργανώνουν τους τρόπους κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

Δείτε περισσότερα ΕΔΩ

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, seleo

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε