Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

«Μπλόκο» σε 86 κιλά χασίς στην Ηγουμενίτσα – Παλιός γνώριμος ο διακινητής που συνελήφθη

Θεσσαλονίκη
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Περισσότερα από 86 κιλά ινδικής κάνναβης, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν χθες το πρωί σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες σε αυτοκίνητο, που οδηγούσε 34χρονος Αλβανός στην Ηγουμενίτσα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και του Τμήματος Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου, οι αστυνομικοί εντόπισαν στο αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο 34χρονος, σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες στο δάπεδο του οχήματος, κάτω από τα καθίσματα του οδηγού και συνοδηγού καθώς και κάτω από τις πόρτες, οι αστυνομικοί 84 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 86 κιλών και 230 γραμμαρίων.

Συνελήφθη ο οδηγός – Είχε καταδικαστεί

Τα ναρκωτικά και το αυτοκίνητο κατασχέθηκαν, ενώ συνελήφθη ο οδηγός του για τα αδικήματα της εισαγωγής, μεταφοράς και διακίνησης μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών.

Όπως διαπιστώθηκε σε βάρος του συλληφθέντα, εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Β΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών, ποινής φυλάκισης 7 μηνών και χρηματικής ποινής 3.000 ευρώ, για χρήση πλαστού εγγράφου και απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης.

Την προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ενώ ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις