Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Μπόρις Τζόνσον – Πήλιο: Ο πατέρας του έπεσε έξω στις προβλέψεις που έκανε σε κολλητό του φίλο στο Χόρτο

Μπόρις Τζόνσον – Πήλιο: Ο πατέρας του έπεσε έξω στις προβλέψεις που έκανε σε κολλητό του φίλο στο Χόρτο

Ο Μπόρις Τζόνσον είναι γνωστός και αγαπητός στο Πήλιο από τις αλλεπάλληλες επισκέψεις του. Η οικογένεια Τζόνσον διατηρεί εξοχικό στο Χόρτο, το οποίο αναμένεται να επισκεφθούν και αυτό το καλοκαίρι…

Οι περισσότεροι κάτοικοι του Χόρτου, στο Πήλιο, ήταν καθηλωμένοι πριν από δύο μέρες στις τηλεοράσεις τους. Η είδηση ότι επίκειται η παραίτηση Μπόρις Τζόνσον από την πρωθυπουργία στη Βρετανία ένιωσαν ότι αφορά και εκείνους. Ο απερχόμενος Βρετανός πρωθυπουργός είναι δικός τους άνθρωπος. Η παραίτησή του αποτέλεσε αποκλειστικό θέμα συζήτησης σε καφενεία, ταβέρνες και εστιατόρια, που λόγω της καλοκαιρινής περιόδου σφύζουν από ζωή. Ολοι ήταν μουδιασμένοι.

Τα τελευταία 20 χρόνια κάνει τις διακοπές του στην περιοχή, όπου η οικογένεια Τζόνσον έχει αγοράσει τη βίλα «Ειρήνη» με θέα τον Παγασητικό και περνά τα καλοκαίρια της εκεί. Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Μπόρις Τζόνσον θα επισκεφτεί το Νότιο Πήλιο τον Αύγουστο. Με τη διαφορά ότι αυτή τη φορά θα είναι ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας.

Ο Γιάννης Πούλος, οικογενειακός φίλος της οικογένειας του Μπόρις Τζόνσον, που παρακολουθούσε τις εξελίξεις στη Βρετανία τόνισε: «Δεν περίμεναν ότι ο Μπόρις θα παραιτηθεί. Ημουν σίγουρος ότι είναι αποφασισμένος να το παλέψει για να παραμείνει στη θέση του. Ο πατέρας του, ο Στάνλει, με τον οποίο είμαστε πολύ φίλοι, έλεγε πριν από λίγες μέρες ότι θα επιδιώξει να συνεχίσει», υπογράμμισε ο κ. Πούλος.

Στη βίλα «Ειρήνη» αυτές τις μέρες φιλοξενείται ο αδερφός του Μπόρις, Μάικλ, μαζί με την οικογένειά του. Ανθρωποι που τον είδαν στην περιοχή υπογράμμιζαν στο taxydromos.gr, ότι ήταν αμήχανος. Προφανώς και ο ίδιος δεν περίμενε τις ραγδαίες εξελίξεις και τελικά την παραίτηση του αδερφού του.

Ο πατέρας του απερχόμενου πρωθυπουργού βρισκόταν στο Νότιο Πήλιο μέχρι πριν από λίγες μέρες. Αναχώρησε για τη Βρετανία και θα επιστρέψει τον Αύγουστο. Ο Στάνλει Τζόνσον πρόσφατα ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Νοτίου Πηλίου, με απόφαση της δημοτικής αρχής. Στην εκδήλωση μάλιστα παρευρέθηκε και ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, καθώς συνέπεσε με τα εγκαίνια του νέου δημαρχείου στην Αργαλαστή.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις