Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Μπουτάρης: Μίλησε για “φαντάσματα του παρελθόντος” στα οικονομικά του δήμου

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Για “ευνουχισμό και κομπαρσοποίηση” της Αυτοδιοίκησης από τις κυβερνήσεις έκανε λόγο ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, στη διάρκεια της σημερινής έκτακτης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης με θέμα τα πεπραγμένα της διοίκησης για το 2015.

Ο κ. Μπουτάρης αφού χαρακτήρισε ιδιαίτερα δύσκολο το προηγούμενο έτος, αναφέρθηκε στα έργα που “έτρεξαν” στην πόλη, ενώ έκανε και αυτοκριτική για όσα δεν κατάφερε η διοίκηση του να πετύχει. Συγκεκριμένα, για το προσφυγικό είπε πως, ενώ δημιουργήθηκαν δομές, η κατάσταση δεν είναι καλή, καθώς οι πρόσφυγες εξακολουθούν να μένουν σε αντίσκηνα με τα όποια προβλήματα συνεπάγονται. 

Για τα οικονομικά του Δήμου Θεσσαλονίκης ο κ.Μπουτάρης έκανε λόγο για “φαντάσματα του παρελθόντος που όλο βγαίνουν μπροστά μας και δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα. Οι έλεγχοι συνεχίζονται και ένας Θεός ξέρει πότε θα τελειώσουν”.

Μίλησε για την υποστήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, για την ενίσχυση του τουριστικού προφίλ της πόλης, για τις αστικές παρεμβάσεις και αναπλάσεις, για το έργο του Μετρό και την προσπάθεια για δημιουργία Μουσείου Ολοκαυτώματος. Ωστόσο, ο δήμαρχος παραδέχτηκε πως “η διοικητική μηχανή δεν δουλεύει με την αποτελεσματικότητα που θέλουμε”, ενώ αναφέρθηκε και στις παλιές κλήσεις για παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας που δεν μπορούν να διαγραφούν, καθώς χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση. 

“Αν και θεωρώ ότι οι κλήσεις που ξεπερνούν την τριετία πρέπει να διαγράφονται δεν μπορούμε να το κάνουμε χωρίς νομοθετική ρύθμιση γιατί θεωρείται απιστία. Είναι σαν να έβαλε ο δήμαρχος ο χρήματα στην τσέπη του”, είπε χαρακτηριστικά.  

Κριτική από την αντιπολίτευση

Για “πατιτούρα των προηγούμενων ετών”, για “ξεθώριασμα” του έργου της διοίκησης και για “πολιτική του μοναχικού καβαλάρη που ακολουθεί ο δήμαρχος” έκανε λόγο ο δημοτικός σύμβουλος των “Εντάξει”, Δημήτρης Κούβελας, σχολιάζοντας τον απολογισμό για το 2015. 

Η επικεφαλής της παράταξης “Θεσσαλονίκη -Ανοιχτή Πόλη”, Ρία Καλφακάκου, υποστήριξε πως η διοίκηση δεν έχει “καμία ιεράρχηση, καμία προτεραιότητα, κανένα σχέδιο και κανένα όραμα για την πόλη”, ενώ ο Γιώργος Ρακκάς από την παράταξη “Μένουμε Θεσσαλονίκη” δεσμεύτηκε να καταθέσει αντι-απολογισμό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε