Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Μύκονος: Δείτε το πελώριο κρουαζιερόπλοιο που έδεσε για πρώτη φορά στο νησί

Μύκονος: Δείτε το πελώριο κρουαζιερόπλοιο που έδεσε για πρώτη φορά στο νησί

To κρουαζιερόπλοιο μπορεί να μεταφέρει μαζί με το πλήρωμα πάνω από 4.000 άτομα. Η Μύκονος το υποδέχτηκε με μουσική και χαμόγελα στο λιμάνι του νησιού…

Η Μύκονος στο επίκεντρο για ένα θηριώδες κρουαζιερόπλοιο που έδεσε στο λιμάνι. Μεταφέρει εκατοντάδες τουρίστες που ξεχύθηκαν στα Ματογιάννια για βόλτες και αγορές. Ο τουρισμός ξεκίνησε στο πολυδιαφημισμένο νησί με τον καλύτερο τρόπο και ο πήχης για το φετινό καλοκαίρι έχει μπει ψηλότερα από ποτέ. Υπάρχει αισιοδοξία για εκατοντάδες χιλιάδες αφίξεις τουριστών, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

Στο Νέο Λιμάνι της Μυκόνου κατέπλευσε το πρωί της Τρίτης 9 Μαϊου του 2023 για πρώτη φορά το κρουαζιερόπλοιο «Resilient Lady» της Virgin Voyages του Βρετανού Richard Branson. Με homeport τον Πειραιά το κρουαζιερόπλοιο της συγκεκριμένης εταιρείας, θα πραγματοποιεί 7ημερες κρουαζιέρες στην Ανατολική Μεσόγειο μέχρι τον Οκτώβριο, οπότε και θα πάει στην Αυστραλία.

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά έφτασε στην Ελλάδα το προηγούμενο Σάββατο. Το πρώτο λιμάνι στο παρθενικό του ταξίδι, ήταν αυτό της Μυκόνου, λιμάνι που θα επισκέπτεται πλέον εβδομαδιαίως. Για τον εορτασμό του γεγονότος, ο καπετάνιος προσκάλεσε στο πλοίο το δήμαρχο Κωνσταντίνο Κουκά, με τον Υπολιμενάρχη, τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Τάκη Μάνεση και άλλους εκπροσώπους τοπικών φορέων.

Το κρουαζιερόπλοιο έχει μήκος 278 μέτρα, πλάτος 38 μετρά, χωρητικότητα 2.700 επιβατών σε περίπου 1.400 καμπίνες και 1.150 άτομα πλήρωμα. Κατασκευάστηκε όπως και τα «αδέρφια» του Scarlet Lady και Valiant Lady στα Fincantieri στο Sestri Ponente της Γένοβας στην Ιταλία. Η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να πλεύσει είναι οι 22 κόμβοι.

Μυκονιάτες οργανοπαίχτες δημιούργησαν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, που όπως επισήμανε ο κ. Κουκάς, «η μουσική αυτή είναι από τα στοιχεία του τοπικού μας πολιτισμού τον οποίο οι επισκέπτες πρέπει να γνωρίσουν, να αγαπήσουν και να τον σεβαστούν».

Πηγή: cyclades24.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις