Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Μύκονος: Εξώδικο του δήμου στον Πέτρο Νάζο – Η οργισμένη απάντηση του δημοσιογράφου

Μύκονος Χάρης Θεοχάρης

Η Μύκονος παρακολουθεί τη διαμάχη που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Τι καταλογίζεται στον Πέτρο Νάζο και πώς απαντάει ο δημοσιογράφος…

Ο δήμος Μυκόνου έστειλε εξώδικο στον δημοσιογράφο Πέτρο Νάζο εγκαλώντας τον για ένα ρεπορτάζ του Mykonos Live TV περί ακαταλληλότητας του νερού βάσει εξέτασης δείγματος που έγινε σε ιδιωτικό εργαστήριο. Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης υποστηρίζει ότι το συγκεκριμένο εργαστήριο δεν είναι διαπιστευμένο να πραγματοποιεί μικροβιολογικές αναλύσεις νερού και κατηγορεί τον γνωστό δημοσιογράφο για διασπορά ψευδούς και συκοφαντικής είδησης που κάνει κακό στην Μύκονο.

Μεταξύ άλλων στο εξώδικο του δήμου Μυκόνου αναφέρονται: “Πρακτικά το Εργαστήριο Ανδρέου δεν έχει το δικαίωμα να πραγματοποιεί μικροβιολογικές αναλύσεις νερού. Επιπλέον, καθορίζεται όχι μόνο η απαίτηση της Διαπίστευσης αλλά και η τήρηση συγκεκριμένων εργαστηριακών απαιτήσεων, (παραμετρικές τιμές της νομοθεσίας), ως επιπλέον απαίτηση ικανότητας των εργαστηρίων…

Κατά συνέπεια, η ενέργειά σας, να προβείτε στην παραπάνω δημοσίευση, που περιέχει ψευδή και δυσφημιστικά περιστατικά, στηριζόμενος σε μία όλως αναξιόπιστη, δήθεν «μέτρηση», προερχόμενη όχι μόνο από φορέα, που δεν ήταν αρμόδιος να την πραγματοποιήσει, αλλά και χωρίς την τήρηση των στοιχειωδών κανόνων, αποτελεί καίριο πλήγμα, όχι μόνο για τη Μύκονο, παγκόσμιο τουριστικό προορισμό και συνακόλουθα για ολόκληρη τη Χώρα, αλλά και για όλους τους πολίτες και τους επισκέπτες της Μυκόνου, στους οποίους ενσπείρετε πανικό και αβεβαιότητα, με ολέθριες συνέπειες”.

Ο Πέτρος Νάζος απέσυρε το σχετικό δημοσίευμα, ωστόσο απάντησε με έντονο ύφος στο εξώδικο. «Ναι, κύριοι της Δημοτικής Αρχής, κάνω κακό στην Μύκονο και την δυσφημίζω δημοσιεύοντας ψευδείς ειδήσεις. Άλλωστε αυτό αποδεικνύουν οι εμφανίσεις μου σε καθημερινή βάση κάθε καλοκαίρι στις εκπομπές των μεγαλύτερων ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών που με εμπιστεύονται για να παρουσιάσω τα νέα από το νησί μας. Αυτό αποδεικνύει η αναπαραγωγή των θεμάτων του Mykonos Live TV από 450 και πλέον ελληνικά ΜΜΕ, αλλά και μεγάλα διεθνή μέσα. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι είμαι αναξιόπιστος…

Ζητάω συγγνώμη για το θέμα της 18χρονης Ιταλίδας που έπεσε με το αυτοκίνητό της στον γκρεμό στα Χουλάκια λόγω έλλειψης φωτισμού και σήμανσης στον δρόμο και έχασε την ζωή της. Στην θέση της θα μπορούσε να ήταν η αδελφή μου.

Ζητάω συγγνώμη για το θέμα με τον 19χρονο Ιταλό τουρίστα που νόσησε με Covid και εκλιπαρούσε απελπισμένος και κλαίγοντας για ένα δωμάτιο καραντίνας γιατί διαφορετικά θα κοιμόταν στον δρόμο. Στην θέση του θα μπορούσε να ήταν ο γιος μου.

Ζητάω συγγνώμη για το θέμα με την νεκρή Γερμανίδα μετά από δυστύχημα με “γουρούνα” στην Κάπαρη και για την άποψη που έχω επανειλημμένως εκφράσει ότι τα ATV είναι επικίνδυνα για το οδικό δίκτυο της Μυκόνου και πρέπει να απαγορευτούν. Στην θέση της άτυχης τουρίστριας θα μπορούσε να ήταν η ξαδέλφη μου. Οι δρόμοι του νησιού μυρίζουν θάνατο ακόμα και για εμάς τους Μυκονιάτες.

Ζητάω συγνώμη για την πρώην δασκάλα του γιου μου και όλους τους εκπαιδευτικούς που έρχονται στην Μύκονο για να μάθουν γράμματα τα παιδιά μας και τους ρουφούν το αίμα με τα υπέρογκα ενοίκια.

Ζητάω συγγνώμη που εδώ και χρόνια έχω αναδείξει το θέμα της εγκληματικότητας για να σταματήσει η δυσφήμιση της Μυκόνου στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η κατάσταση με τις κλοπές δεν πήγαινε άλλο. Φτάσαμε στο σημείο να περπατάς στην Χώρα, να σου αρπάζουν το ρολόι από το χερι και να μην υπάρχει ένας αστυνομικός να επιληφθεί. Και χαίρομαι πραγματικά που φέτος το Αστυνομικό Τμήμα στελεχώθηκε με πάνω από 100 άνδρες για την τήρηση της τάξης και της νομιμότητας.

Ζητάω συγγνώμη που ασχολούμαι με την καταστροφή του περιβάλλοντος και του φυσικού κάλλους της Μυκόνου από τα λύματα που τρέχουν. Ζητάω συγγνώμη που δεν ανήκω σε καμία παράταξη, που δεν κλείνω τα μάτια και τα αυτιά μου στα κακώς κείμενα, που στην ζωή και στην δουλειά μου πορεύομαι με γνώμονα την δικαιοσύνη.

Ειδικά για την υπόθεση με το νερό, θεωρώ ότι είναι πολύ σοβαρή. Θέλω να σας θυμίσω ότι το 2016 ένας συνάνθρωπός μας πέθανε από την νόσο των λεγεωνάριων χάρη στο μικρόβιο λεγεωνέλλα που βρέθηκε στο δίκτυο ύδρευσης της Μυκόνου. Ως μη ειδικός και αναγνωρίζοντας την πολυπλοκότητα του θέματος, έσπευσα να διαγράψω το άρθρο περί ακαταλληλότητας του νερού βάσει αποτελέσματος ανάλυσης από ιδιωτικό εργαστήριο. Περίμενα όμως από εσάς να βγείτε να τοποθετείτε δημοσίως, να παρουσιάσετε τις δικές σας αναλύσεις νερού όπως κάνουν άλλοι δήμοι και να αποδείξετε στην κοινωνία της Μυκόνου ότι δεν υπάρχει ζήτημα.

Επειδή, κύριε Βιγλιάρη, μιλήσατε για κονόμα μέσω της δημοσιογραφίας, σας δηλώνω υπεύθυνα ότι ποτέ μου δεν χρηματίστηκα για να προβάλλω ένα θέμα ούτε πληρώνομαι για τις τηλεοπτικές εμφανίσεις μου.

Εκτός όμως από δημοσιογράφος, είμαι Μυκονιάτης πολίτης και επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον τομέα του τουρισμού στο νησί. Με αυτές, λοιπόν, τις ιδιότητες απαιτώ από τους διοικούντες η Μύκονος, την οποία όλοι θεωρούμε κορυφαίο προορισμό, να είναι κορυφαία σε όλα. Στην καθαριότητα, στο οδικό δίκτυο, στην πάταξη της εγκληματικότητας, στην προστασία του περιβάλλοντος.»

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις