Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Μύκονος: Το εντυπωσιακό χασάπικο στο παλιό λιμάνι – Συγχρονισμός και φιγούρες από 100 χορευτές [pic, vid]

Μύκονος: Το εντυπωσιακό χασάπικο στο παλιό λιμάνι – Συγχρονισμός και φιγούρες από 100 χορευτές [pic, vid]

Το χασάπικο μαγνήτισε τα βλέμματα μικρών και μεγάλων. Ένα μοναδικό και ξεχωριστό θέαμα…

παρακολούθησαν όσοι βρέθηκαν στο παλιό λιμάνι της Μυκόνου ανήμερα την Κυριακή των Βαΐων. Μια ομάδα 100 ερασιτεχνών χορευτών χόρεψαν παραδοσιακό μυκονιάτικο χασάπικο με συγχρονισμένα βήματα με δεκάδες φιγούρες που τους δίδαξαν με κέφι και μεράκι οι σπεσιαλίστες τους είδους, Ιωάννης Βλασσόπουλος και η σύζυγός του, Άννα.

Οι χορευτές, ηλικίας από 8 έως 70 ετών, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό χορεύοντας με περίτεχνο τρόπο κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων. Το νησί των Ανέμων δεν είναι μόνο ο απόλυτος προορισμός για ξέφρενα πάρτυ και το στέκι των celebrities που περπατούν στα σοκάκια. Είναι ένας τόπος με παράδοση, η οποία προβάλλεται μέσα από πολλές πολιτιστικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στο νησί των Ανέμων.

Σκοπός του εγχειρήματος που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά χάρη στην πολύτιμη βοήθεια του ζεύγους Γιάννη και Άννας Βλασσόπουλου που διδάσκουν αφιλοκερδώς το μυκονιάτικο χασάπικο, είναι να αναδειχθεί η παράδοση και ο πολιτισμός του νησιού των Ανέμων. Μετά τους χορούς ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι με ελληνική παραδοσιακή μουσική.

Το εντυπωσιακό χασάπικο στη Μύκονο

Πηγή: cyclades24.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις