Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Μύκονος: Το ηχηρό διαζύγιο, οι αγωγές και ο ξενοδόχος που “έκαψε” τον εαυτό του – Οι συγκρίσεις έβαλαν σε σκέψεις!

Μύκονος: Το ηχηρό διαζύγιο, οι αγωγές και ο ξενοδόχος που “έκαψε” τον εαυτό του – Οι συγκρίσεις έβαλαν σε σκέψεις!
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Το επεισοδιακό διαζύγιο ήταν μόνο η αρχή. Ο ξενοδόχος πίστεψε πως τα είχε καταφέρει αλλά τα όσα είπε τον έβαλαν σε μπελάδες…

Γλίτωσε προσωρινά από την πρώην σύζυγό του, η οποία διεκδικεί με αγωγή μερίδιο από τα κέρδη της επιχείρησής του, αλλά τη… βρήκε από τον οικονομικό εισαγγελέα ο ιδιοκτήτης ενός ξενοδοχείου στη Μύκονο!

Ο εισαγγελικός λειτουργός κάλεσε με παραγγελία του, τους ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) να κάνουν φύλλο και φτερό τα τεφτέρια του 50χρονου ξενοδόχου για να διαπιστώσουν αν ισχύουν όσα περιλαμβάνει στη φορολογική δήλωσή του ή… «ξέχασε» να δηλώσει όλα τα εισοδήματά του!

Ο 50χρονος κατηγορούσε την πρώην του ότι έκανε πλούσια ζωή με δικά του χρήματα, όμως ενώπιον του δικαστηρίου είχε ισχυριστεί ότι τα ετήσια εισοδήματά του μετά βίας αγγίζουν τα 400 ευρώ (δηλαδή, περίπου 30 ευρώ τον μήνα)!

Το διαζύγιο και οι αγωγές

Η περιπέτεια του 50χρονου επιχειρηματία (βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με βαριά χρηματικά πρόστιμα) άρχισε λίγο καιρό αφότου ο ίδιος και η πρώην σύζυγός του αποφάσισαν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους. Αντί να διαλέξει τον… εύκολο δρόμο του συναινετικού διαζυγίου, το ζευγάρι επέλεξε να προχωρήσει σε λύση του γάμου του με την υποβολή εκατέρωθεν αγωγών.

Ομως η σταγόνα που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει και έκανε «πολεμικό» το κλίμα μεταξύ των δύο πρώην συζύγων ήταν η απόφαση της 40χρονης να καταθέσει αγωγή, αξιώνοντας μερίδιο από τα αποκτήματα του γάμου της με τον 50χρονο.

Ειδικότερα, στην αγωγή της η 40χρονη ζητεί να της καταβληθούν τα μισά από τα κέρδη του ξενοδοχείου που διατηρεί ο 50χρονος στην κοσμοπολίτικη παραλία του Ορνού στη Μύκονο για το διάστημα που ήταν παντρεμένοι. Μάλιστα, επικαλείται πως η περιουσία του πρώην συζύγου της αυξήθηκε με τη δική της συμβολή και εργασία (σ.σ.: έκανε διάφορες δουλειές στο ξενοδοχείο)!

Η απάντηση του ξενοδόχου

Το αποτέλεσμα ήταν ο 50χρονος να «απαντήσει» με μήνυση, στην οποία κατηγορούσε την πρώην γυναίκα του πως όχι μόνο δεν του πρόσφερε την παραμικρή βοήθεια, αλλά και ότι από πάνω «έβαζε χέρι» κρυφά στο κοινό ταμείο!

Ενώπιον του δικαστηρίου, μάλιστα, φέρεται ότι ισχυρίστηκε πως η 40χρονη δαπανούσε μεγάλα χρηματικά ποσά για την αγορά καλλυντικών ή για να διασκεδάζει στα μπουζούκια! Ο 50χρονος είχε πιστέψει ότι είχε… ξεμπερδέψει μια για πάντα με την «απαιτητική» σύζυγο, ωστόσο βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση όταν η υπεράσπιση της 40χρονης προσκόμισε διάφορα στοιχεία, όπως εκκαθαριστικά της Εφορίας, από τα οποία φαινόταν ότι ο επιχειρηματίας έβγαζε ετησίως μόλις… 400 ευρώ από την εκμετάλλευση του ξενοδοχείου του στη Μύκονο!

Οι αριθμοί που έβαλαν σε σκέψεις

Το γεγονός αυτό έβαλε σε σκέψεις το δικαστήριο, καθώς δεν προκύπτουν εύκολα τόσο μικρά έσοδα από μία επιχείρηση που λειτουργεί σε ένα δημοφιλές τουριστικό θέρετρο. Επιπλέον, τα χρήματα που επί χρόνια δήλωνε ο 50χρονος ότι έβγαζε δεν δικαιολογούν την «πολυτελή ζωή» της πρώην συζύγου του, όπως ο ίδιος υποστηρίζει!

Κατόπιν τούτου το δικαστήριο παρέπεμψε την υπόθεση στον οικονομικό εισαγγελέα, ο οποίος έστειλε ολόκληρο τον φάκελο στην ΑΑΔΕ για να ερευνήσει τα φορολογικά και τα οικονομικά στοιχεία του 50χρονου.

«Η προσπάθεια απόκρυψης εισοδημάτων από τον ένα σύζυγο, προκειμένου να αποφύγει την αποζημίωση ή τη διατροφή στην πρώην σύζυγο, ενέχει μεγάλους κινδύνους. Διότι ο δικαστής έχει την ευχέρεια σε περιπτώσεις που κρίνει ότι υπάρχει πιθανή απόκρυψη εισοδημάτων από κάποιον διάδικο να παραπέμψει την όλη υπόθεση στον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος» εξήγησε ο πληρεξούσιος δικηγόρος της 40χρονης Αριστείδης Καραμπασιάδης

Πηγή: espressonews.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις