Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Μύκονος: Καταγγέλλει πιέσεις από ιδιώτες ο αρχαιολόγος που ξυλοκοπήθηκε άγρια

Μύκονος: Καταγγέλλει πιέσεις από ιδιώτες ο αρχαιολόγος που ξυλοκοπήθηκε άγρια

Ανάστατη η Μύκονος από τη μαφιόζικη επίθεση. Ο αρχαιολόγος δέχτηκε πισώπλατα χτυπήματα, χωρίς να προλάβει να συγκρατήσει τα χαρακτηριστικά των δραστών…

Ο αρχαιολόγος βρέθηκε στο νοσοκομείο μετά την πισώπλατη επίθεση και η Μύκονος περιμένει τις απαντήσεις για τον άγριο ξυλοδαρμό του. Μέσω της δικηγόρου του, καταγγέλλει πιέσεις που δεχόταν το τελευταίο διάστημα από ιδιώτες. Με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να διαπιστώσουν, αν υπάρχει σχέση και σύνδεση με τα όσα έγιναν πριν από λίγες μέρες στο νησί των ανέμων.

Η Έφη Μουγκαράκη, δικηγόρος του αρχαιολόγου που ξυλοκοπήθηκε στη Μύκονο, τόνισε ότι ο πελάτης της είχε δεχθεί στο παρελθόν πιέσεις από ιδιώτες. Επίσης, ανέφερε ότι η κατηγορία πρέπει να αναβαθμιστεί και να αφορά την επίθεση κατά της ζωής του και να μην είναι ένα απλό πλημμέλημα για επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Όπως είπε, ο αρχαιολόγος -που έχει χρεωθεί από κοινού με άλλους συναδέλφους του το νησί της Μυκόνου σχετικά με τον αρχαιολογικό έλεγχο- έχει υποστεί βαρύτατο ξυλοδαρμό ενώ πρόσθεσε ότι ο ίδιος δεν είχε διαφορές με κανέναν.

Σε ερώτηση αν είχε δεχθεί απειλές στο παρελθόν η δικηγόρος απάντησε ότι δεν είχε δεχθεί ευθείες απειλές αλλά είπε ότι είχε δεχθεί πιέσεις από ιδιώτες και είχαν παρατηρηθεί κάποιες ύποπτες κινήσεις και ενέργειες που είχαν λάβει χώρα έξω από τον χώρο της Εφορείας Αρχαιοτήτων.

«Επομένως, χθές κλήθηκε να καταθέσει στο Τμήμα Εκβιαστών της ΓΑΔΑ. Πράγματι έδωσε μια κατάθεση, διότι πρώτη κατάθεση ήταν όταν ήταν κλινήρης και νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό. Η δεύτερη αυτή ήταν συμπληρωματική. Θα ακολουθήσουν και άλλες όμως, γιατί ανακτά και τη μνήμη του σιγά σιγά και στοιχεία περιέρχονται στα χέρια του.

Το σημαντικό είναι ότι δήλωσε παράσταση για την υποστήριξη της κατηγορίας αυτό που λέγαμε παλαιότερα παράσταση πολιτικής αγωγής. Μιας κατηγορίας που εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να είναι αναβαθμισμένη, να αφορά δηλαδή την επίθεση κατά της ζωής τουκαι να μην είναι ένα απλό πλημμέλημα για επικίνδυνη σωματική βλάβη όπως διαβιβάστηκε από το Αστυνομικό τμήμα της Κηφισιάς».

Η κ. Μουγκαράκη τόνισε ότι ο αρχαιολόγος δεν μπορεί να γνωρίσει το πρόσωπο ή τα πρόσωπα που τον χτύπησαν διότι η επίθεση έγινε από πίσω. Όπως είπε δεν τους είδε, τον έριξαν αναίσθητο και δεν του είπαν λέξη, «ήταν απολύτως μαφιόζικο το χτύπημα».

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση της υγείας του έκανε γνωστό ότι αναρρώνει, πλην όμως έχει κατάγματα εκατέρωθεν στα πλευρά και δεν έχει επανέλθει πλήρως η όραση λέγοντας ότι «εδώ φοβόμαστε μήπως υπάρχει κάποια πιο σταθερή βλάβη».

Πηγή: ertnews.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις