Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Μύκονος: Μαφιόζικη ληστεία με δύο τραυματίες – Ο «ανυποψίαστος» στο λιμάνι ήταν πρόσωπο κλειδί

Μύκονος: Μαφιόζικη ληστεία με δύο τραυματίες – Ο «ανυποψίαστος» στο λιμάνι ήταν πρόσωπο κλειδί

Η Μύκονος περιμένει την ολοκλήρωση της αστυνομικής έρευνας για τη ληστεία που σημειώθηκε σε περιοχή του νησιού. Τι διαπίστωσαν οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση…

Η Μύκονος στο επίκεντρο για την άγρια ληστεία που σημειώθηκε σε περιοχή του νησιού και είχε σαν αποτέλεσμα δύο άτομα να τραυματιστούν. Ήταν τα θύματα της επίθεσης που δέχτηκαν βροχή από χτυπήματα. Οι δράστες που είχαν καλύψει τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, τους περικύκλωσαν χωρίς εκείνοι να καταλάβουν το παραμικρό. Τους πήραν τα χρήματα και τα κινητά τηλέφωνα και έγιναν καπνός. Μια μέρα μετά, ένας εκ των δραστών συνελήφθη στο λιμάνι του νησιού, λίγο πριν προλάβει να μπει σε πλοίο της γραμμής για Πειραιά. Οι έρευνες για τους συνεργούς του, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Πιο αναλυτικά, εξιχνιάστηκε άμεσα, από την Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου ληστεία που διαπράχτηκε την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022 στη Μύκονο και συνελήφθη ένας από τους δράστες. Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει πέντε αλλοδαπούς οι οποίοι κατηγορούνται για σύσταση συμμορίας, πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης, οπλοχρησία και διάπραξη ληστείας κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, στις 2 Νοεμβρίου το βράδυ οι δράστες έχοντας πλήρως καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους πήγαν σε χώρο όπου βρισκόταν δύο ομοεθνείς τους όπου με την απειλή όπλου και χτυπώντας τους με μεταλλικές ράβδους απέσπασαν σημαντικό χρηματικό ποσό.

Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου για παροχή πρώτων βοηθειών και ιατρική περίθαλψη. Ένας από τους δράστες εντοπίστηκε στο λιμάνι της Μυκόνου, καθώς προετοιμαζόταν να επιβιβαστεί σε πλοίο της γραμμής προκειμένου να διαφύγει από το νησί. Προσήχθη και αφού αναγνωρίστηκε συνελήφθη.

Στο χώρο του περιστατικού βρέθηκαν μεταξύ άλλων το όπλο (πιστόλι) που χρησιμοποίησαν οι δράστες και ένας λοστός. Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν μεταξύ άλλων δυο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 1.100 ευρώ.

Όλα τα ανευρεθέντα πειστήρια κατασχέθηκαν. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό των συνεργών του συνεχίζεται.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις