Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Μύκονος: Μπουλντόζες συνεχίζουν να γκρεμίζουν αυθαίρετα

Μύκονος: Μπουλντόζες συνεχίζουν να γκρεμίζουν αυθαίρετα

Η Μύκονος ξανά στο επίκεντρο για τα αυθαίρετα κτίσματα κοντά σε παραλίες. Με εντολή εισαγγελέα, οι μπουλντόζες έπιασαν δουλειά νωρίς το πρωί…

Στις αυτοψίες ειχε διαπιστωθεί να έχουν προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες δομήσεις αρκετά τετραγωνικά χωρίς να υπάρχουν σχετικές πολεοδομικές άδειες και χωρίς να έχει κληθεί η Αρχαιολογία για να κάνει τους απαραίτητους ελέγχους.

Εκτός από τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες, όμως, ο εισαγγελέας Τσορμπατζόγλου έχει βάλει στο στόχαστρό του και όσα ακίνητα βρίσκονται σε χώρους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και οι ιδιοκτήτες τους, κατά παράβαση της νομοθεσίας, έχουν εκδώσει οικοδομική άδεια χωρίς να έχει γίνει σχετικό ερώτημα προς την Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Ο Οδ. Τσορμπατζόγλου έδωσε ήδη εντολή στην εισαγγελέα Πρωτοδικών να εξετάσει όλες τις περιπτώσεις ακινήτων σε Χώρα, Ανω Μερά και άλλες περιοχές όπου έχουν ανευρεθεί αρχαία, προκειμένου να διακριβώσει εάν διαθέτουν άδεια από την Αρχαιολογική Υπηρεσία. Σε εξέλιξη, όμως, είναι και μία ακόμη σημαντική έρευνα, την οποία ο Οδ. Τσορμπατζόγλου έχει αναθέσει, λόγω μείζονος σημασίας, σε ανώτερο εισαγγελικό λειτουργό και συγκεκριμένα σε αντεισαγγελέα Εφετών.

Η έρευνα αυτή αφορά σε υψηλά πρόστιμα που έχουν επιβληθεί για αυθαίρετες κατασκευές, τα οποία, μετά από προσφυγή των παραβατών στα Συμβούλια Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥΠΟΘΑ), έχουν μειωθεί δραστικά.

Στην παραλία στους Κάτω Μύλους έχαν τοποθετηθεί μάντρες, ενώ έχαν γίνει τσιμεντοστρώσεις μέχρι την άμμο. Δείτε τις εικόνες του mykonoslive.tv…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις