Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Μύκονος: Οργή για τα αυθαίρετα και τον ξυλοδαρμό του αρχαιολόγου Μανώλη Ψαρρού

Μύκονος: Οργή για τα αυθαίρετα και τον ξυλοδαρμό του αρχαιολόγου Μανώλη Ψαρρού

Ο αρχαιολόγος αναρρώνει και οι αντιδράσεις για τον ξυλοδαρμό του διαδέχονται η μία την άλλη. Η Μύκονος διαρκώς στο επίκεντρο με κατοίκους του νησιού να εμφανίζονται αγανακτισμένοι…

Η μαφιόζικη επίθεση στον Μανώλη Ψαρρό, άνοιξε όπως φαίνεται τον ασκό του Αιόλου στη Μύκονο. Κάτοικοι του νησιού ζητούν να ληφθούν μέτρα αφού η κατάσταση όπως καταγγέλλουν έχει ξεφύγει με τα αυθαίρετα. Πολλοί κατηγορούν και την αστυνομία για τη στάση που κρατάει τα τελευταία χρόνια. Μια στάση ενοχική όπως τονίζουν που κάνει τα κυκλώματα που δραστηριοποιούνται να δρουν ανεξέλεγκτα. Ο αρχαιολόγος μετά τον ξυλοδαρμό του, είχε  μιλήσει για πιέσεις που δεχόταν από ιδιώτες. Καταγγελίες που ήδη βρίσκονται στο μικροσκόπιο μεγάλης έρευνας.

Οργισμένοι Μυκονιάτες που βλέπουν να χτίζει ο καθένας όπου θέλει και όποτε θέλει συγκεντρώθηκαν στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο ζητώντας να σπάσει εδώ και τώρα το απόστημα των αυθαιρεσιών στο νησί των Ανέμων. Οι κάτοικοι αναφέρθηκαν στα σημαντικότερα προβλήματα που ταλανίζουν την Μύκονο τα τελευταία χρόνια, παρουσία του δημάρχου Κωνσταντίνου Κουκά.

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση της δικηγόρου Αλεξάνδρας Δήμου που ξεσπάθωσε κατά της διαφθοράς υποστηρίζοντας πως «πόρνη χωρίς νταβατζή δεν υπάρχει» και πως «τον ρόλο του νταβατζή τον παίζει η Αστυνομία».

Για την αλλοίωση του φυσικού τοπίου της Μυκόνου διαμαρτυρήθηκε ο Δημήτρης Κουτσούκος, ένας από τους πιο ενεργούς Μυκονιάτες, ενώ ο εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ Δημήτρης Παπαδημητρίου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην υποστελέχωση των δημοσίων υπηρεσιών και στο πρόβλημα του στέγασης των εκπαιδευτικών που σύντομα θα αναγκαστούν να ξεσπιτωθούν ενόψει της έναρξης της καλοκαιρινής σαιζόν. Η κάμερα του Mykonos Live TV βρέθηκε στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο και κατέγραψε τις διαμαρτυρίες.

Σε κακούργημα αναβαθμίστηκε ο ξυλοδαρμός του αρχαιολόγου Μανώλη Ψαρρού, από την εισαγγελία Αθηνών η οποία συνεργάζεται με το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών, σε μια προσπάθεια να πέσει άπλετο φως στις συνθήκες και στους δράστες της μαφιόζικης επίθεσης. Οι αξιωματικοί της αστυνομίας που συντονίζουν τις έρευνες, εξετάζουν εικόνες από κάμερες ασφαλείας και ρίχνουν βάρος στην κατάθεση του αρχαιολόγου, που έχει μιλήσει για πιέσεις που δεχόταν από ιδιώτες. Ο τραυματισμένος αρχαιολόγος αναρρώνει και η Μύκονος βρίσκεται διαρκώς στο επίκεντρο.

Θεοδωρικάκος: Η Μύκονος δεν έχει δικό της νόμο

Στο θέμα της Μυκόνου αναφέρθηκε σήμερα (28.02.2023) ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ. 

«Δεν σημαίνει ότι θα επιτρέψουμε να ξεφύγει η κατάσταση επειδή υπάρχουν χρήματα, τόνισε αναφερόμενος στη Μύκονο όπου η «σταδιακή ενίσχυση» ξεκινάει αυτήν την εβδομάδα με 100 αστυνομικούς και σχεδιασμό επιχειρήσεων από διάφορες υπηρεσίες για να αντιμετωπιστεί πάσης φύσεως παραβατικότητα και εγκληματικότητα. Θα δραστηριοποιηθούν όλες οι μονάδες της ΕΛ.ΑΣ. για να γνωρίζουν όλοι ότι ο νόμος εφαρμόζεται πλήρως στη Μύκονο αλλά και σε άλλα νησιά όπως Σαντορίνη, Ζάκυνθος και Πάρος», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Αναφέρθηκε εξάλλου στην «πολύ σημαντική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν» και πρόσθεσε: Ήταν στο στόχαστρο η Μύκονος, δεν είναι η πρώτη φορά που στέλνουμε αστυνομικές δυνάμεις. Από το καλοκαίρι του 2020 αναπροσαρμόζονται διαρκώς τα σχέδια. Ζητάμε την ουσιαστική στήριξη της τοπικής κοινωνίας που οφείλει να μην καλύπτει περιπτώσεις εγκληματικής δραστηριότητας. Θέλουμε τουρισμό με εφαρμογή του νόμου».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις