Τρίτη, 7 Μαΐ
25oC Αθήνα

Μύκονος: Πότε θα είναι έτοιμο το νέο δημόσιο Γυμνάσιο

Μύκονος: Πότε θα είναι έτοιμο το νέο δημόσιο Γυμνάσιο

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η ανέγερση του Γυμνασίου Άνω Μεράς, στη Μύκονο.

Το νέο υπερσύγχρονο σχολικό κτιριακό συγκρότημα θα είναι έτοιμο εντός του 2019 και θα παραδοθεί προς χρήση από την επόμενη σχολική περίοδο (2019-2020).

Πρόκειται για σημαντική δωρεά της μυκονιάτικης οικογένειας Δακτυλίδη, σε οικόπεδο ιδιοκτησίας της Ι.Μ. Παναγίας Τούρλιανης, που παραχωρήθηκε από την Ι.Μ. Σύρου και Μυκόνου στο Δήμο Μυκόνου για τον σκοπό αυτό.

Οι ρυθμοί ολοκλήρωσης του έργου σαφώς και δε συγκρίνονται με τους χρόνους που απαιτούνται μέσω των γραφειοκρατικών διαδικασιών του δημοσίου, δεδομένου ότι η υλοποίηση γίνεται με δωρεά ιδιώτη όπως προαναφέρθηκε.

Τόσο η Δημοτική Αρχή Μυκόνου όσο και ολόκληρη η τοπική κοινωνία του νησιού, προσπαθούν από κοινού να συνδράμουν στην υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομών, προκειμένου να καλυφτεί το τεράστιο κενό του Κεντρικού Κράτους.

Τα επιπλέον τετραγωνικά μέτρα Κάλυψης και Δόμησης επί του οικοπέδου θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή καταλυμάτων που θα στεγάσουν το διδακτικό προσωπικό – καθοριστική παράμετρος για την εύρυθμη λειτουργία του Γυμνασίου – καθώς και για μελλοντικές ανάγκες, που τυχόν θα προκύψουν στο υπό σύσταση Γυμνάσιο Άνω Μεράς Μυκόνου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις