Κυριακή, 5 Μαΐ
18oC Αθήνα

Μύκονος: Πρωτόγνωρες εικόνες για μέσα Ιουλίου στο αεροδρόμιο του νησιού

Μύκονος: Πρωτόγνωρες εικόνες για μέσα Ιουλίου στο αεροδρόμιο του νησιού

Η Μύκονος συνεχίζει να υποδέχεται τουρίστες από όλο τον κόσμο. Το αεροδρόμιο όμως παρουσιάζει μια εικόνα διαφορετική σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια…

Πρωτόγνωρη είναι η εικόνα του αεροδρομίου «Μαντώ Μαυρογένους» της Μυκόνου μες στην καρδιά του καλοκαιριού. Τα πλάνα που κατέγραψε η κάμερα του Mykonos Live TV με τον άδειο εξωτερικό χώρο αφίξεων είναι χαρακτηριστικά.

Ο κόσμος που κυκλοφορεί είναι ελάχιστος ενώ δεν υπάρχουν σταθμευμένα οχήματα που να περιμένουν ταξιδιώτες. Όλοι συμφωνούν ότι η φετινή επισκεψιμότητα στο νησί των Ανέμων είναι μειωμένη σε σύγκριση με πέρυσι.

Η πτώση σε σχέση με πέρσι υπολογίζεται στο 20-30% τον Απρίλιο και τον Μάιο, ενώ τον Ιούνιο βελτιώθηκε, με τις απώλειες να περιορίζονται στο 15%, σύμφωνα με στοιχεία του προέδρου του Σωματείου Εστίασης και Διασκέδασης Μυκόνου, Γιάννη Θεοχάρη.

Ο ίδιος αποδίδει τη φετινή εικόνα, αφενός στις κακές καιρικές συνθήκες που επικράτησαν τους προηγούμενους μήνες αλλά και στο ότι, όπως λέει, σε μία περίοδο που ξεκινούσε η τουριστική σεζόν, το νησί «στοχοποιήθηκε» λόγω των περιστατικών με τις πολεοδομικές παραβάσεις.

Αναμφίβολα, ένας από τους λόγους για την έλλειψη συνωστισμού στο αεροδρόμιο -αλλά όχι για την μειωμένη κίνηση επιβατών- είναι η λειτουργία σημείων ελεγχόμενης πρόσβασης με ανακλινόμενες μπάρες, από τα οποία διέρχονται όλα τα οχήματα για να αποβιβάζουν και να επιβιβάζουν τον κόσμο.

Οι μπάρες δίνουν την δυνατότητα 10λεπτης δωρεάν παραμονής. Δείτε τις εικόνες από το αεροδρόμιο της Μυκόνου, στο βίνετο του mykonoslive.tv…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις